U ZVEZDI NIJE BILO PARA, UZIMALI SU NAM KOLA, IZBACIVALI IZ STANOVA: Fudbaler otkrio kako su ih delije trgle skandaloznim potezom

Autor:

Sport

16.08.2023

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije bilo novca, niko ne razmišlja o fudbalu, a ti moraš da igraš. Očekivali smo da se navijači sažale na nas, a oni su nam sve pojasnili polupanim prozorima na automobilima, prisetio se defanzivac te 2013.

U ZVEZDI NIJE BILO PARA, UZIMALI SU NAM KOLA, IZBACIVALI IZ STANOVA: Fudbaler otkrio kako su ih delije trgle skandaloznim potezom

Foto: Starsport

Gasprom

Crvena zvezda je šest godina zaredom prvak Srbije, izborila se za direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona, Marakana je puna i renovira se po najvišim standardima, a kada su pojačanja u pitanju dovođenje kvalitetnih stranaca nije problem. Međutim, nije uvek bilo tako.

Pre tačno deceniju Zvezda je grcala rezultatski i finansijski, a najteže je bilo igračima jer su se nalazili između mogućnosti u lošim uslovima i očekivanja navijača. Tog perioda prisetio se nekadašnji prvotimac crveno-belih Marko Vešović, a u svojoj ispovesti prisetio se i možda najcrnjih incidenata imeđu navijača i fudbalere. Prvi je "afera šampon" iz 2013, kada su delije igračima porazbijale stakla na automobilima i ubacile im po šampon jer su prethodno zakukali da nemaju osnovna sredstva u svlačionici.

Foto: Starsport

Marko Vešović

- Nije bilo novca u jednom trenutku, jedno pet-šest meseci sigurno. Više nismo znali šta ćemo, navijači hoće rezultat, a ti dođeš na utakmicu i niko ne razmišlja o fudbalu. Ovog zove vlasnik stana da nije platio, ovog zovu da mu uzmu auto, lizing... Moraš da platiš to. Niko ne razmišlja u tom trenutku o fudbalu, a ti moraš jer igraš u Zvezdi. Normalno je i prirodno da budeš šampion. I onda mi dođemo na ideju da napišemo saopštenje za javnost, možda se malo sažale na nas, da im kažemo u kakvim uslovima radimo i treniramo. I tu stavimo bukvalno nemamo za šampon. Sutradan dođemo i na automobilima prozori polupani, a u svakom automobilu šampon od litar, ona breza. Piše "Evo, sad imate za šampon". I tu nam je sve bilo jasno. Au, šta nam je ovo trebalo? Svi smo se okupili i bili u šoku - prisetio se Vešović u podkastu Alesto.

On se osvrnuo i na lepe trenutke, ali je svestan da je javnosti i data kao i sada više zainteresovana za one mračne.

- Izuzetno sam ponosan na taj period, to je veliko iskustvo, to ti napravi karakter, to te očvrsne. Bilo je perioda, sećam se čak i protiv Voždovca na stadionu Obilića kad su nam navijači skidali dresove, što je možda i najgore poniženje koje igrač može da doživi. Ali ja razumem i navijače jer svuda su nas pratili i to u tim najtežim trenucima, svuda su bili. Nikome nije bilo jasno odakle ljudima takva volja i ljubav prema klubu, dok mi ne pružamo partije kakve se očekuju. Mi smo imali to neko opravdanje, ali u Zvezdi nikad nema opravdanja. Neću nikad zaboraviti protiv Bordoa ili Rena, dođemo sat i po pre utakmice i Marakana već puna. Protivnički igrači snimaju atmosferu, do 30. minuta pet lopti sami izbace u aut. Tresu im se noge. Taj vetar uleđa, ta krila koja dobiješ na Marakani, evo sad sam se naježio, to je neverovatno - dodao je Vešović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading