NA DANAŠNJI DAN POČEO JE DA PIŠE ISTORIJU: Ferguson ga je pre 20 godina bacio u vatru i poveo ga ka zvezdama

Autor:

Sport

16.08.2023

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni trener verovao u golobradog klinca i dao mu šansu umesto dokazanog asa, a ostalo je za anale.

NA DANAŠNJI DAN POČEO JE DA PIŠE ISTORIJU: Ferguson ga je pre 20 godina bacio u vatru i poveo ga ka zvezdama

Foto: Tanjug/AP

Aleks Ferguson

Kristijano Ronaldo napustio je Evropu i prešao u saudijski El Nasr nakon što je zlatnim slovima ispisao istoriju fudbala u Engleskoj, Španiji i Italiji. Međutim, današnji dan 16. avgust je možda i najznačajniji dan u njegovoj karijeri.

Pre tačno 20 godina slavni trener Aleks Ferguson okrenuo se prema klupi u 61. minutu meča između Mančester junajteda i Boltona i rekao golobradom Portugalcu da se "skine" i da ulazi u igru umesto Nikija Bata. Ostalo je istorija. Dao je Ferguson šansu fudbaleru od 18 godina već u prvom kolu Premijer lige te sezone i to samo četiri dana nakon što su ga za 12,5 miliona funti doveli iz Sportinga.

Želeo je čuveni trener "crvenih đavola" da odmah vidi na delu tinejdžera kojem je dao dres sa brojem sedam, koji su nosili asovi poput Džordža Besta, Erika Kantone i Dejvida Bekama. I nije pogrešio. Za samo nekoliko sekundi je driblinzima skrenuo pažnju celog Old Traforda, a za pola sata na terenu Kristijano je izborio penal za svoju ekipu.

Foto: Facebook/manchesterunited

 

Dok je bio u Junajtedu Ronaldo je osvojio tri titule u Premijer ligi, jednu Ligu šampiona, jedno Svetsko prvenstvo za klubove, jedan FA kup i dva Liga kupa. Tačno 20 godina kasnije Ronaldo je nanizao 924 utakmice, dao i 716 golova i ne namerava da se zaustavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading