ČEFERIN U ATINI ZBOG BRUTALNOG UBISTVA! To nisu navijači! Nasilje i huliganizam je problem cele Evrope!

Autor:

Sport

16.08.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin izjavio je da nasilje i huliganizam nisu problem samo jedne zemlje nego cele Evrope, prenose grčki mediji.

ČEFERIN U ATINI ZBOG BRUTALNOG UBISTVA! To nisu navijači! Nasilje i huliganizam je problem cele Evrope!

Foto: Tanjug

Aleksander Čeferin se nalazi u zemlje Helena gde će večeras prisustvovati meču Superkupa Evrope između Mančester sitija i Sevilje.

Danas se prvi čovek Evropske fudbalske Unije sastao sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom u Atini.

Glavna tema razgovora bilo je nasilje pristalica Dinama i AEK-a u Atini prošle nedelje uoči meča dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u kojem je ubijen navijač grčkog kluba Mihalisa Kacurisa.

Pristalice Dinama napale su u Atini navijače AEK-a. Tom prilikom ubijen je grčki državljanin, osam osoba je povređeno, a uhapšeno je više od 100 navijača i to uglavnom pristalica Zagrepčana.

- Tužni smo i besni zbog ovih strašnih stvari koje su se dogodile, zbog ovog besmislenog nasilja. Besni smo jer neki koriste fudbalske utakmice za nasilje. Zamislite kakva osoba morate da budete da napadnete nekog jer nosi dres drugog kluba - rekao je Čeferin.

Foto: Printscreen/Twitter

Fudbaleri AEK-a slave na Maksimiru

Slovenac je istakao da je nasilje navijača "kancer fudbala".

- Ne zovite ih fudbalskim navijačima. Oni nisu navijači. Oni samo koriste fudbal za svoje glupe ideje. Dosta je nasilja. Nasilje i huliganizam nisu problem samo Grčke nego cele Evrope. Moramo da iskorenimo taj kancer iz društva - dodao je Aleksander Čeferin.

Podsetimo, UEFA je otkazala prvi meč AEK-a i Dinama, koji je trebalo da bude odigran osmog avgusta u Atini. Isti rivali sastali su se sinoć u prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a Atinjani su u Zagrebu pobedili domaćina s 2:1. Revanš je u subotu u Atini.

Čeferin će u Atini razgovarati i sa predstavnicima četiri najveća grčka kluba: Panatinaikosa, Olimpijakosa, AEK-a i PAOK-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading