GRCI PUNE ZVEZDIN BUDŽET! Crveno-beli mogu DEBELO da PROFITIRAJU! Zna se i kako!

Autor:

Sport

16.08.2023

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Panatinaikos napravio veliku uslugu srpskom prvaku.

GRCI PUNE ZVEZDIN BUDŽET! Crveno-beli mogu DEBELO da PROFITIRAJU! Zna se i kako!

Foto: Republika.rs

Delije

 

Crvena zvezda još uvek čeka žreb grupne faze Lige šampiona, pa će protivnike sačekati iz trećeg šešira, pred izvlačenje kuglica u Nionu.

Dok se to ne desi, rukovodstvo srpskog prvaka pomno prati mečeve kvalifikacija za najelitnije evropsko klupsko takmičenje, budući da može značajno da zaradi na osnovu decenijskog bilansa u Evropi.

Propozicije UEFA pri nagrađivanju klubova je da najslabiji po desetogodišnjem koeficijentu u evropskim takmičenjima od 32 učesnika Lige šampiona dobije 1.137.000 evra, pretposlednjem sledi dvostruko više, sa tri će se množiti zarada 30. na listi (4.390.000)... Osnovna nagrada za ulazak u Ligu šampiona ove sezone iznosi 15,64 miliona evra.

Pre jučerašnjih mečeva na listi desetogodišnjeg učinka bilo je pet slabije rangiranih klubova od srpskog šampiona, što je crveno-belima donosilo zaradu od 6,82 miliona (ukupno 22,46). Iza Crvene zvezde su Njukasl, Real Sosijedad, Union Berlin i Lans, kao i ko god bude prošao u grupnu fazu iz okršaja Jang bojs - Makabi Haifa u plej-ofu.

Ipak, lepe vesti su za Zvezdu stigle iz Marselja, gde je Panatinaikos napravio senzaciju eliminisavši Olimpik. Francuski gigant je bio ispred Zvezde, a njegovo ispadanje donelo je crveno-belima još 1.137.000 evra (sada su crveno-beli na 23, 59 miliona). Sparta je takođe mogla da obraduje Beograđane, ali je ispala od Kopenhagena koji ima bolji desetogodišnji koeficijent od Crvene zvezde.

Republika

Foto: Starsport

 

Na Marakani sada čekaju eliminaciju zagrebačkog Dinama, ali će navijati i protiv Galatasaraja, Kopenhagena, Brage...

U Ljutice Bogdana su se izborili za privilegiju da dok traju kvalifikacije za Ligu šampiona na miru sastavljaju tim za najvažnije takmičenje.

Teško je očekivati da će turski velikan prepustiti crveno-belima nešto više od milion evra, pošto će u plej-ofu igrati protiv norveškog Moldea. Imaće Galatasaraj zicer, baš kao i Kopenhagen protiv Rakova.

Veruju u Zvezdi da će se desiti još jedno iznenađenje u režiji Panatinaikosa. Grčki prvak će se u plej-ofu staze šampiona sastati sa Bragom, koja je glatko izbacila TSC. Težak zadatak, ali će tim Ivice Jovanovića igrati sa velikim samopouzdanjem posle svega što je prošao u dvomeču protiv Olimpika. Navijaće u Beogradu i za Rendžers protiv PSV-a iz Ajndhovena.

U slučaju da se poklope svi rezultati Crvena zvezda bi računala na startni prihod, ne računajući makretinški udeo, od 29.282.000 evra. Nije realno, ali je skoro izvesno da će crveno-beli biti blizu cifre od 25 miliona evra zarade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading