FILMSKA PRIČA: Reprezentacija Jamajke igrala nokaut fazu Svetskog prvenstva, a ne bi ni postojala bez ćerke Boba Marlija!

Autor:

Sport

08.08.2023

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko srce Sedele Marli spaslo je ženski fudbal u njenoj domovini.

FILMSKA PRIČA: Reprezentacija Jamajke igrala nokaut fazu Svetskog prvenstva, a ne bi ni postojala bez ćerke Boba Marlija!

Foto: Tanjug/AP

Ženska fudbalska reprezentacija Jamajke

Ženska fudbalska reprezentacija Jamajke nije uspela da se plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je u osmini finala poražena od Kolumbije sa 1:0.

Međutim, bez obzira na to što su stale u prvoj rundi nokaut faze, Jamajčanke su totalni hit ovog Mundijala za žene.

Ipak, ništa od toga ne bi bilo moguće da nije bilo legendarnog muzičara Boba Marlija.

Bob je za života dobio ćerku Sedelu, koja nikada nije krila ljubav prema fudbalu, a usadio ju joj je upravo njen otac.

- Tata je igrao fudbal svaki dan. Gde god je bio, na putu, kod kuće, našao bi loptu i igrao. Često sam uz braću Zigija i Stiva i ja igrala sa tatom - rekla je jednom prilikom Sedela Marli.

Osim ljubavi prema fudbalu, ćerka Boba Marlija je i veliki patriota, a to je i dokazala 2014. godine, kada je spasila ženski fudbal u svojoj domovini.

- Jednog dana kada se moj sin vratio iz škole, doneo mi je pismo, njegov trener ga je zamolio da mi dostavi. U pismu me je molio da pomognem da se ponovo oformi ženski tim. Čudila sam se. Nisam ni znala da Jamajka ima ženski tim.

Međutim, ono što je bilo istina je to da Jamajka zapravo ni nije imala žensku reprezentaciju, koja je 2008. godine ukinuta zbog nedostatka novca.

Sedela je odlučila da to promeni i fondaciju "Bob Marli" je stavila u službu ženske reprezentaciju, za koju je u prvoj godini već sakupljeno 300.000 evra.

Marlijevu nije pokolebalo ni to što je Jamajka nije uspela da se plasira na Mundijal 2015. godine, kao ni to što je grupnu fazu Mundijala 2019. završila bez bodova.

- Devojke su ušle u režim ratnike. Sada žele da pobede u svakoj utakmici - rekla je tada Sedela.

To se ispostavilo kao tačno, pošto je Jamajka ove godine briljirala na Svetskom prvenstvu, ali ga je nažalost završila u osmini finala. Međutim, kako konstantno napreduje, ne bi bilo iznenađenje da se 2027. "rege devojke" Marlijeve ćerke pobiju i za neku od medalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading