PARTIZAN ULAZI U LIGU KONFERENCIJA! Istorija na strani crno-belih

Autor:

Sport

07.08.2023

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli uvek prolazili ekipe iz Azerbejdžana, a lepo iskustvo imaju i protiv potencijalnih rivala u plej-ofu za Ligu konferencija FCSB i Nordsjilanda.

PARTIZAN ULAZI U LIGU KONFERENCIJA! Istorija na strani crno-belih

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Fudbaleri Partizana igraće u Ligi konferencija! Na takav zaključak navodi istorija koja je bila svedok prolaska crno-belih protiv svih timova iz Azerbejdžana sa kojima su se sastajali, ali i protiv Nordsjilanda i FCSB (nekadašnja Steaua), koji su potencijalni protivnici u plej-ofu.

Naime, "parni valjak" će u četvrtak gostovati Sabahu u prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, dok je revanš nedelju dana kasnije u Humskoj. Partizan i Sabah se do sada nisu sastajali, ali su crno-beli do sada u dva navrata izbacivali predstavnika Azerbejdžana.

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Inter Baku

Inter Baku je preskočen u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2008/09 i to tako što je u Azerbejdžanu bilo 1:1, dok su crno-beli slavili u revanšu u Humskoj sa 2:0 golovima Žuke i Dijare. Sledeći dvomeč s ekipom iz Azerbejdžana, tačnije Nefčijem, bio je zakazan u grupnoj fazi Lige Evrope u sezoni 2012/13. Iz dva susreta H grupe crno-beli su osvojili dva boda i to remijem prvo kod kuće (0:0) pa u gostima (1:1).

"Parni valjak" je na Nefči udario i u plej-ofu za Ligu Evrope u sezoni 2014/15 i prošao u grupnu fazu. Upisana je dupla pobeda, najpre kod kuće sa 3:2, a onda i gostima sa 2:1.

Republika

Foto: Starsport

Andrija Živković protiv Steaue (sadašnji FCSB)

Kada su u pitanju raniji susreti sa potencijalnim rivalima u plej-ofu, Partizan i tu ima lepo iskustvo. Crno-beli su se sa FCSB susreli u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2015/16. i prošli u plej-of. Posle 1:1 u gostima usledio je revanš u Beogradu u kojem je domaćin slavio sa ubedljivih 4:2.

S druge strane, Partizan i Nordsjiland su se sreli u kvalifikacijama za Ligu Evrope, u trećem kolu u sezoni 2018/19, a srpski predstavnik je upisao duplu pobedu. Prvo su crno-beli slavili u Danskoj sa 2:1, a onda i u Beogradu sa 3:2.

Republika

Foto: Starsport

Rikardo protiv Nordsjilanda

Ono što nije dobro je činjenica da je "parni valjak" tih sezona posle zaustavljan u plej-ofu od BATE  Borisova i Bešiktaša, ali sada to neće biti moguće jer posle Rumuna ili Danaca prepreka do grupne faze više nema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading