"IZDALI" SLAVNE OČEVE: Ovi košarkaši su odlučili da krenu drugim putem u svojoj karijeri!

Autor:

Sport

02.08.2023

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lista se sastoji od tri imena.

"IZDALI" SLAVNE OČEVE: Ovi košarkaši su odlučili da krenu drugim putem u svojoj karijeri!

Foto: Starsport, Vladimir Lukić

Nije čudno da u svetu sporta sinovi ne krenu istim putem kojim su išli njihovi očevi, već odluče da ga malo napuste.

Srpska košarka nije izuzetak od ovog trenda, a u poslednjih nekoliko godina videli smo nekoliko igrača koji su "izdali" svoje očeve. Pre svih Uroš Trifunović, Vuk Danilović i Filip Rebrača.

Filip Rebrača

Filip Rebrača (25), sin našeg legendarnog košarkaša Željka, blizu je potpisa za Borca iz Čačka.

Perspektivni košarkaš će ako sve bude po planu prvi put zaigrati u Evropi, pošto je do sada karijeru gradio u Americi. Rebrača se školovao u SAD-u i nastupao u NCAA ligi za Severnu Dakotu i Ajova Hokajse.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Filip Rebrača u dresu Ajove

Pominjao se Filip kao moguće pojačanje Partizana, mogao je da zaigra u istom klubu u kom je njegov otac gradio karijeru, ali, po svemu sudeći, od toga nema ništa, već ćemo Rebraču gledati u čačanskom timu.

Uroš Trifunović

Još jedan, možda i poznatiji slučaj. Aleksandar Trifunović, srpski trener, je predvodio Crvenu zvezdu Meridianbet, njegov sin Uroš je u mlađim kategorijama i igrao za crveno-bele, ali sada karijeru gradi u Partizanu.

Foto: Starsport

Uroš Trifunović u duelu sa Ognjenom Dobrićem

Mlađi Trifunović je već par godiona neizostavni deo rotacije Željka Obradovića, a sin legende Zvezde Meridianbet je ove sezone osvojio sa crno-belima titulu u AdmiralBet ABA ligi.

Vuk Danilović

Sin predsednika KSS-a i legende Partizana Predraga Danilovića, napravio je iznenađujuć potez, pa je na početku prethodne sezone napustio crno-bele i prešao u ekipu Mege.

Momak rođen 2008. godine je verovatno najperspektivniji igrač svog uzrasta, ove sezone je sa Megom osvojio treće mesto u Pionirskoj ligi Srbije, međutim, grobari se i dalje pitaju šta je Predraga nateralo da sina prebaci u Megu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading