PODUHVAT ZA GINISA! Mesijev DŽELAT postavio DOMAĆI zadatak najčuvenijim svetskim trenerima!

Autor:

Sport

30.07.2023

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo pre njega nikome nije pošlo za rukom.

PODUHVAT ZA GINISA! Mesijev DŽELAT postavio DOMAĆI zadatak najčuvenijim svetskim trenerima!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalski trener Erve Renar ispisao je istoriju ove igre, pošto je postao prvi selektor u hronologiji Mundijala, koji je predvodio mušku i žensku reprezentaciju neke zemlje do pobede na Svetskim prvenstvima!

Renar je sa fudbalerkama Francuske slavio protiv Brazila s 2:1, dok je istim rezultatom u Kataru bio bolji od Argentine kao selektor Saudijske Arabije. Treba podsetiti da su "gaučosi" na kraju osvojili Svetsko prvenstvo, pa im je to bio jedini neuspeh na Šampionatu sveta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Ovaj stručnjak je tokom karijere vodio selekcije Zambije, Obale Slonovače, Angole i Maroka. Sa prve dve imenovane je osvojio pehar Afričkog Kupa nacija 2012. i 2015. godine.

 

 

Što se tiče rada u klubovima, Erve je trenirao francuski Sošo, Lil, trećeligaša Šerbur, engleski Kembridž, USM Alžir iz istoimene države i Ksan Nam iz Vijetnama.

Sa druge strane, ženska selekcija Francuske odlično igra na Mundijalu u Australiji i Novom Zelandu. Renarova reprezentacija posle dva meča u F grupi zauzima prvo mesto sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirana Jamajka. Brazilke su treće sa tri poena, dok Panama nema šanse za prolaz, jer je kolo pre kraja poslednja bez ijednog boda, uz gol-razliku 0:5.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading