HTELI SU DA ME KIDNAPUJU! Šokantna ISPOVEST novog ljubimca delija!

Autor:

Sport

30.07.2023

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudan fudbalski put imao je Piter Olajinka.

HTELI SU DA ME KIDNAPUJU! Šokantna ISPOVEST novog ljubimca delija!

Foto: Starsport

Novi napadač Crvene zvezde stigao je na Marakanu iz praške Slavije, ali je njegov put do dolaska na stadion "Rajko Mitić" imao veoma čudnu putanju.

U razgovoru za "Sportal", Piter Olajinka se prisetio svojih početaka i kroz kakvu je golgotu prošao igrajući na albanskim terenima.

Naime, napadač je sa 17 godina stigao iz Nigerije u tamošnji Bilis, igrao u tom klubu za platu od 100 dolara mesečno, potom bio pozajmljivan na severnom Kipru, a onda je odlučio da se vrati u Albaniju. Potom je nastao problem i loše iskustvo koje će pamtiti dok je živ.

– Hteli su da me kidnapuju – šokirao je Olajinka na početku neverovatne priče u obračunu tamošnjih klubova Kukešija i Skenderbega leta 2014. godine.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Tada se bojao za život i kroz glavu su mu prolazile razne misli.

– Bio sam uplašen, jer sam bio u Albaniji. Kasnije sam se plašio da bi mogao neko da me napadne na ulici jer sam potpisao za druge. Bio sam preplašen, noću nigde nisam smeo da idem.

Prebrodio je sve teškoće i onda prešao u belgijski u Gent. Ipak, priznaje da je sve moglo da bude drugačije, gore po njega...

– Imao sam težak početak jer igrati u Albaniji je bilo veoma, veoma teško. Taj put me je učinio jakim jer sam u Albaniji video najgore. Bio sam u paklu, sad ne plašim ničega i samo želim da uživam u ovom vremenu jer sada mogu da kažem da imam mnogo iskustva.

Slična priča viđena je u Belgiji, "poglavice" su bile prevelik zalogaj za njega, pa je morao da se dokazuje u Dukli i Zulte Varegemu, do do dolaska u Slaviju za 3,2 milione evra, gde se golovima afirmisao i stigao na Marakanu kao jedno od najvećih pojačanja.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

 

Posle pet godina u Pragu, na zimu je podigao dres srpskog šampiona, na čemu su mu zamerili u Češkoj.

– Naravno, nije im lako... Ipak, to je fudbal, razumem taj osećaj jer sam bio u Pragu pet godina i igrao veliku ulogu. To je život, svi moraju da prihvate. Ako nešto ne funkcioniše, ideš dalje.

Izabranici Baraka Bahara imaju sedam pobeda u isto toliko prijateljskih mečeva, a na njima je Olajinka postigao četiri gola. Podsetimo, dva puta je bio strelac protiv Fiorentine (5:0), jednom protiv TSC-a (3:0) i Fenerbahčea (3:1) na "Pari Premijer kupu".

– Bio je to neverovatan period za sve nas. Trudimo se da adaptiramo, da narastemo i da budemo spremni za ovu sezonu i da budemo spremni za Ligu šampiona. Nadamo se da ćemo startovati prvenstvo kako bi trebalo protiv Vojvodine.

Olajinku šira evropska javnost pamti po golu Interu baš u elitnom takmičenju. Ne bi imao ništa protiv da ponovi taj podvig.

– Nadam se, nadam se... Nikad se zna, možda opet protiv Intera pogodim – kaže 27-godišnji napadač, napomenuvši da nema posebne želje na žrebu za Ligu šampiona.

Republika

Foto: Starsport

Piter Olajinka i Žan Filip Kraso

Od prvog dana je cimer sa Žan-Filipom Krasoom, još jednim novajlijom, a na terenu se čini kao da godinama sarađuju.

– OK je sa Krasoom. Upoznali smo se i sada smo cimeri. Pričamo puno i trudimo se da se razumemo na terenu. "OK, ovako ti igraš", tako kažemo jedan drugom. Takođe, pratimo instrukcije trenera. Mnogo je lako igrati s Krasoom - istakao je Olajinka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading