KAKVA "BOMBA" U MANČESTERU: Junajted dovodi napadača za 85.000.000 evra!

Autor:

Sport

30.07.2023

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno će "đavoli" rešiti problem prvog špica ekipe.

KAKVA "BOMBA" U MANČESTERU: Junajted dovodi napadača za 85.000.000 evra!

Foto: AP/Tanjug

Old Traford

Rasmus Hojlund, doskorašnji napadač Atalante, od naredne sezone će nastupati za ekipu Mančester junajteda.

Naime, kako prenosi Dejvid Orstejn, novinar "Atletika", Atalanta je uspela da iz Junajteda u poslednji čas izvuče još malo para, pa je transfer pred realizacijom.

Naime, engleski velikan je u prvi mah tražio 50 miliona evra, uz još deset kroz moguće bonuse, ali je ta ponuda glatko odbijena. Zatim su "crveni đavoli" u Bergamo poslali jaču ponudu, vredno 70 miliona, plus bonuse, ali je i ona odbijena, pa su na kraju morali da prihvate da u Italiju pošalju 75 miliona evra, uz još deset kroz dodatke.

Foto: Tanjug/AP

Rasmus Hojlund u dresu Atalante

Očekuje se da Hojlund uskoro potpiše ugovo na pet godina, sa mogućnošću da on bude produžen na još jednu dodatnu godinu. Na taj način će ekipa Erika Ten Haga konačno rešiti pitanje prvog napadača, mestom sa kojim se već nekoliko godina muči. Često je tu igrao Entoni Marsijal, ali je on više povređen, nego što je na raspologanju, Vut Veghorst nije Junajtedov kalibar, dok Markus Rašford mnogo bolje igra na poziciji levog krila.

Gorostasni danski napadač je karijeru započeo u Kopenhagenu, zatim je igrao za Šturm, a prethodnu sezonu je proveo u Atalanti, za koju je postigao devet golova u Seriji A.

Takođe, istakao se u kvalfikacijama za EURO, pošto je na četiri meča postigao šest golova, pa deli prvo mesto na listi strelaca, zajedno sa Belgijancem Romeluom Lukakuom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading