SRBIN ZVEZDA PRELAZNOG ROKA U ITALIJI! Samardžić na raskršću, ostanak u Udinezeu ili...

Autor:

Sport

29.07.2023

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok Inter prati njegov razvoj, crno-beli mu spremaju veću ulogu sledeće sezone

SRBIN ZVEZDA PRELAZNOG ROKA U ITALIJI! Samardžić na raskršću, ostanak u Udinezeu ili...

Foto: Tanjug/AP

Lazar Samardžić

Srpski reprezentativac i vezni fudbaler UdinezeaLazar Samardžić, jedna je od najvećih zvezda prelaznog roka u Italiji.

Za usluge momka rođenog u Berlinu, kojeg je selektor Dragan Stojković Piksi tek nedavno privoleo da zaigra za  "orlove", interesovanje je pokazala nekolicina klubova, među kojima se kao najozbiljniji kandidat istakao finalista Lige šampiona - Inter. A dok neroazuri vagaju i "prate njegov razvoj", rastu šanse da perspektivni Srbin ostane na stadionu "Frijuli".

- Udineze je klub u kojem možeš igrački da rasteš i stekneš samopouzdanje. Moja prva godina poslužila je da se adaptiram na italijanski fudbal. Već sledeća je bila mnogo bolja, pokazao sam šta znam. Sada mogu da se takmičim sa najboljim timovima i igračima Evrope - izjavio je Lazar nedavno.

Trener Udinezea Andrea Sotil, takođe, ima velike planove za Samardžića u narednoj sezoni. Navodno, njemu je namenjena daleko veća uloga nego u prethodnom ciklusu. U prilog tome govori aktuelni ugovor po kom je Lazar za crno-bele vezan do 2026. godine. Odgovornima u klubu sa severa Italije ne žuri se sa njegovom prodajom, iako su svesni da u ovom trenutku mogu prilično da zarade. Naime, Srbina, koji je stigao pre dve godine iz Lajpciga za 3.000.000 evra, neće pustiti ispod 25.000.000 evra, što je više od osam puta veća suma. 

Lazar Samardžić prošle sezone odigrao je 39 mečeva za Udineze u svim takmičenjima, postigao je pet golova i podelio još četiri asistencije, a ponikao je u omladinskoj školi berlinske Herte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading