PREOKRET NA SEDNICI FSS! Obustavljen disciplinski POSTUPAK protiv Kolubare!

Autor:

Sport

26.07.2023

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazarevčani se nadaju da će ostati superligaši.

PREOKRET NA SEDNICI FSS! Obustavljen disciplinski POSTUPAK protiv Kolubare!

Foto: Starsport

Fudbaleri Kolubare tokom meča protiv Čukaričkog

Fudbalski savez Srbije doneo je nedavno odluku da izbaci Kolubaru iz najelitnijeg ranga, zbog nameštanja utakmica, međutim, 48 sati kasnije Lazarevčanima je stigla pozitivna vest.

Da li je pirova, znaće se narednih dana, ali je Disciplinska i etička komisija FSS na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem obustavila postupak protiv ovog kluba i stavio van snage sprovedene po osnovu odluke koju je doneo samo dva dana ranije.

Ipak, ovakva odluka ne znači da je Kolubara ostala u Mozzart Bet Superligi, pošto zeleno-crni nisu ni žrebani jer joj je FSS, odnosno, nadležna komisija, oduzela licencu zbog toga što je na stadionu imala 90 stolica manje od najmanje dozvoljenih 2.000, kao i što su Lazarevčani, prema navodima iz Saveza, dostavii lažne podatke o generalnom sekretaru Marti Ristivojević, koja već dva meseca nije zaposlena u lazarevačkom mezimcu.

Ovakvu odluku donela je Komisija za licenciranje FSS, dok je disciplinski inspektor po sasvim drugom osnovu zahtevao da se Kolubara odmah suspenduje i prebaci u niži rang ili čak vrati u najniži rang takmičenja.

Republika

Foto: Starsport

 

Disciplinska i etička komisija je odmah i suspendovala Lazarevčane, ali samo dok traje postupak, koji je sada prekinut. Postavlja se pitanje zbog čega? Zato što je posle uvida u presudu Suda za arbitražu u Sportu (CAS) zaključeno da se svi navodi iz tužbe disciplinskog inspektora odnose isključivo na meč Kolubare i subotičkog Spartaka.

Međutim, Kolubara još nema licencu i nije superligaš. Da li će se to promeniti tri dana pre početka sezone? Zavisiće verovatno od odluke CAS, koji u četvrtak treba da se izjasni o novoj žalbi lazarevačkog kluba.

Narednih dana biće mnogo jasniji "slučaj Kolubara" i iz kojeg će ranga Lazarevčani početi jesenje borbe za bodove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading