BIZARNO! Dokazano da je Kolubara NAMEŠTALA, a ipak MOŽE DA OSTANE u Superligi?! Evo i KAKO!

Autor:

Sport

21.07.2023

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako nešto ne bi režirao ni Hičkok.

BIZARNO! Dokazano da je Kolubara NAMEŠTALA, a ipak MOŽE DA OSTANE u Superligi?! Evo i KAKO!

Foto: Starsport

Fudbaleri Kolubare tokom meča protiv Čukaričkog

Nema mira u srpskom fudbalu.

"Slučaj Kolubara" potresao je našu zemlju, a Sud za sportsku arbitražu u Lozani svojom odlukom definitivno nije pomogao Fudbalskom savezu Srbije.

Da krenemo redom - FSS je oduzeo devet bodova zbog dojave UEFA da su sumnjive njene utakmice protiv subotičkog Spartaka i novosadske Mladosti GAT. Posle toga su se Lazarevčani žalili Sudu za sportsku arbitražu, koji je danas potvrdio da crno-zeleni treba da budu kažnjeni, ali je onih "minus devet" pretvorio u "minus šest", što je taman onoliko koliko je potrebno da Kolubara ostane član elitne divizije.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Partizan - Kolubara

 

Komentar ovog slučaja dao je i potpredsednik FSS, Branislav Nedimović.

Ovom odlukom Suda za sportsku arbitražu potvrđeno je nameštanje i odluka koju je FSS doneo po članu 83 Disciplinskog pravilnika. Mera kazne je ipak preinačena, što nas je dovelo u veliki problem, ali u narednih 48 sati donećemo odluku o predstojećoj sezoni - rekao je Nedimović u kratkoj izjavi za naš portal, pa poentirao:

- FSS je sve uradio po zakonu, odluka našeg Saveza je potvrđena i ovo će da bude korak ka daljem obračunu sa akterima nameštenih utakmica!

Republika

Foto: Starsport

Branislav Nedimović

 

Dakle, Kolubara bi mogla da ostane u Superligi Srbije i pored toga što su FSS i CAS (Sud za sportsku arbitražu u Lozani) dokazali da su Lazarevčani nameštali! Veoma bizarna situacija jer je Kolubara posle vraćanja bodova došla "iznad crte" te će FSS morati da reši veoma delikatan problem.

Deluje da će naš Savez morati prinudno da proširi Superligu, te da će sledeće sezone u ovom takmičenju biti 17 umesto 16 klubova. Ipak, potvrdu ćemo dobiti u roku od 48 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading