"Slučaj Kolubara" REŠEN: Ovako bi Superliga Srbije trebalo da izgleda sledeće sezone!

Autor:

Sport

21.07.2023

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve jasno.

"Slučaj Kolubara" REŠEN: Ovako bi Superliga Srbije trebalo da izgleda sledeće sezone!

Foto: Starsport

Posle niza peripetija "slučaj Kolubara" konačno je rešen!

Sud za arbitražu u sportu preinačio odluku FSS na oduzimanje šest poena umesto devet te će Lazarevčani najverovatnije i naredne sezone igrati u Superligi Srbije. Na ovaj način potvrđene su nečasne radnje Kolubare o kojima je portal Republika.rs pisao među prvima, ali je kazna smanjena, te se sada Fudbalski savez Srbije nalazi u delikatnoj situaciji.

Odluka je izvršna i biće sprovedena bez odlaganja, dok ćemo obrazloženje dobiti naknadno, a kolike probleme ovo donosi našem Savezu?

Samim tim što su Lazarevčanima "vraćena" tri boda klub je preskočio crtu i upao u zonu baraža za opstanak, kojeg izvesno neće biti svega sedam dana pre početka nove takmičarske godine.

Zbog toga se postavlja pitanje da li će liga brojati 16 ili 17 klubova i to će biti poznato tokom dana. Ispod crte bi prema novoj tabeli ostao Radnik iz Surdulice, koji je već kroz baraž obezbedio elitu i sledeće sezone.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Čukarički - Kolubara

 

Sada se čeka Fudbalski savez Srbije, ali skoro je sigurno da će Superliga sledeće sezone imati 17 umesto 16 učesnika.

Podsetimo, Kolubari je FSS oduzeo devet bodova zbog dojave UEFA da su sumnjive njene utakmice protiv subotičkog Spartaka i novosadske Mladosti GAT. Posle toga su se Lazarevčani žalili Sudu za sportsku arbitražu, koji je danas potvrdio da crno-zeleni treba da budu kažnjeni, ali je onih "minus devet" pretvorio u "minus šest", što je taman onoliko koliko je potrebno da Kolubara ostane član elitne divizije.

Zaista, zanimljiv slučaj i presedan koji je uzdrmao Superligu Srbije, a konačna odluka koju treba da donese FSS biće poznata do ponedeljka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading