RADIKALAN POTEZ FSS: Superliga više nema problem sa strancima - Crvena zvezda najviše profitirala!

Autor:

Sport

10.07.2023

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odredbi će se zasigurno obradovati Barak Bahar.

RADIKALAN POTEZ FSS: Superliga više nema problem sa strancima - Crvena zvezda najviše profitirala!

Foto: Starsport

Fudbaleri rođeni na teritoriji zemalja Evropske unije više se neće voditi kao stranci u srpskim klubovima doneta je odluka na današnjoj sednici Izvršnog odbora FSS u Staroj Pazovi.

Republika

Foto: Nikola Mutić

FSS

- Ograničenja broja stranih igrača/igračica iz člana 1. ove odluke ne odnose se na strane profesionalne igrače/igračice koji su državljani/državljanke država članica Evropske unije i ti profesionalni igrači/igračice imaju pravo nastupa na utakmicama odgovarajućih ligaških i kup takmičenja, bez obzira na propisani (ograničeni) broj stranih igrača/igračica, pošto se shodnom primenom propisa Republike Srbije i primenom Mišljenja Komisije za pravna pitanja FSS broj 19-1769/1 od dana 04.10.2019. godine smatraju domaćim igračima/igračicama, odnosno osobama u radnopravnom statusu izjednačenim sa domaćim profesionalnim igračima/igračicama - saopštio je FSS.

Odredbi će se zasigurno obradovati Barak Bahar, jer od igrača na koje ozbiljno računa malo ko će se voditi kao stranac. Izraelski golman Omri Glazer ima rumunsko državljanstvo, a Žan Filip Kraso francusko. Gelor Kanga je odranije srpski državljanin, Osman Bukari je danas dobio srpska dokumenta, a uskoro će ih dobiti i Edmund Ado.

I Partizan je, kao i Crvena zvezda, u prethodnom periodu delio pasoše. Bibars Natho dobio je srpsko državljanstvo, a usvojena odredba tiče se holanskog krila Kvinsija Meniga, kao i Fusenija Dijabatea, koji ima francuska dokumenta, te Patrika Andradea. Vezista Zelenortskih Ostrva imao i portugalski pasoš, međutim, on će izvesno ovog leta napustiti Humsku i vratiti se u Karabag. Praktično će stranac ostati samo Frenk Kanute.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
SRAMOTA

10.07.2023 19:48

SVE SE RADI U KORIST MEZIMICE.