BARSO, NA NISKE SI GRANE PALA: Posle Pujola, Ćavija, Inijeste, Mesija i Buskeca, ON je novi kapiten Katalonaca!

Autor:

Sport

10.07.2023

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Španije u 21. veku nije imao kapitena tako tankog imena.

BARSO, NA NISKE SI GRANE PALA: Posle Pujola, Ćavija, Inijeste, Mesija i Buskeca, ON je novi kapiten Katalonaca!

Foto: Tanjug/AP

Mesi, Ćavi, Inijesta i Pujol

Serđi Roberto novi je kapiten fudbalera Barselone, saopštio je klub na zvaničnim društvenim mrežama.

Uprkos činjenici da je u prošlom šampionatu odigrao samo 23 od 38 utakmica, trener Barselone Ćavi Ernandez je odlučio da traku dodeli 31-godišnjem Robertu. Iskusni vezista, koji može da pokriva i bekovske pozicije, dete je Barselone i u klubu je od 2009. godine, a za prvi tim je debitovao u sezoni 2010/11. Robertov zamenik biće golman Mark Andre ter Štegen.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Serđi Roberto je novi kapiten Barselone

Reklo bi se da je Barsa pala na niske grane, pošto koliko god Roberto bio kvalitetan, jednostavno nije dostojan da nasledi traku koju su pre njega u 21. veku nosili Serhio Buskec, Lionel Mesi, Andres Inijesta, Ćavi, Karles Pujol, Luis Enrike i Pep Gvardiola.

Barselona je u ponedeljak počela pripreme za novu sezonu u koju ulazi sa potpuno renoviranim timom. Klub su već napustili dugogodišnji članovi Serhio Buskets i Đordi Alba, a ekipu su za sad pojačali Ilkaj Gindogan, Injigo Martinez i Mikajil Faje. Očekuje se još promena u sastavu do kraja prelaznog roka.

Klub će veći deo priprema sprovesti u Sjedinjenim Američkim Državama, gde će odigrati četiri pripremne utakmice, redom protiv Juventusa, Arsenala, Reala i Milana. Šampioni Španije će odbranu titule u La Ligi početi 13. avgusta na gostovanu Hetafeu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading