FRANCUZIMA SE CRNO PIŠE! Tajkun Dragan Šolak kupio i treći fudbalski klub, nakon Sautemptona i Geztepea

Autor:

Sport

25.07.2023

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi njegovi timovi igraju u drugoj ligi

FRANCUZIMA SE CRNO PIŠE! Tajkun Dragan Šolak kupio i treći fudbalski klub, nakon Sautemptona i Geztepea

Foto: Profimedia

Srpski biznismen i tajkun Dragan Šolak nakon medijske propagandne mašinerije u Srbiji, rešio je da ozbiljno uloži i u fudbal.

On je, naime, postao vlasnik francuskog drugoligaša Valensijena, koji je član tamošnje Lige 2. Budući da su prošle sezone umalo ispali u treći rang takmičenja, navijači su blakonaklono dočekali promenu upravljačke strukture. Međutim, nisu ni svesni da su upravo sklopili pakt sa đavolom.

Majstor za izbegavanje zakonskih obaveza u Srbiji i vlasnik Junajted grupe, naime, nije se proslavio obavljajući navažniju funkciju u klubovima čiji je glavni finansijer, pa se stoga ne piše dobro ni klubu sa severa Francuske. Njegov investicioni fond "Sport Republik" je, podsetimo, januara 2022. godine ušao u Fudbalski klub Sautempton, pošto je kupio 80 odsto akcija. Ali, tada premijerligaš sa stadiona "Sent Meris", ove sezone takmičiće se u Čempionšipu. Toliko o njegovim sposobnostima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

NIJE IM DO SMEHA: Fudbaleri Sautemptona

Nedavno je pazario i 70 odsto turskog Geztepea, koji se takođe takmiči u drugom rangu turskog fudbala. Konkurencija mu je bio niko drugi do Roman Abramovič, ruski oligarh, koji je londonski Čelsi vinuo među fudbalske velikane, ali je zbog rata u Ukrajini morao da ga proda.

Finansijski detalji kupovine Valensijana zasad nisu poznati, a nedavno se spekulisalo da je tajkun Dragan Šolak voljan da svoj prljavi novac investira i u fudbal u susedstvu, konkretno Levski iz Sofije, jedan od najtrofejnijih klubova u Bugarskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading