OTKRIVAMO! Šta stoji iza najnovijih zahteva SBB-a: Šolak želi državu na tacni!

Autor:

Vesti

14.07.2023

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki gazda Junajted Grupe bi da ponovo pljačka budžet i narod, da iznosi pare iz zemlje, da kroji zakone i tendere, da mu se svi klanjaju dok se on bahati sa najluksuznijim vilama, privatnim avionima, golf terenima i fudbalskim klubovima.

OTKRIVAMO! Šta stoji iza najnovijih zahteva SBB-a: Šolak želi državu na tacni!

Foto: Profimedia

Dragan Šolak je punih 15 godina u Srbiji vedrio i oblačio, brutalno gazio svaku konkurenciju, pravio kartele i monopole, iznosio bogatstvo iz zemlje i pljačkao narodni budžet neplaćanjem poreza, a sada bi opet da ima državu posluženu kao na tacni!

Pozivajući se na slobodu tržišne konkurencije, demokratiju i vladavinu prava, kompanija SBB iz sastava Junajted Grupe, sa Šolakom na čelu, saopštila je da ima čitav spisak zahteva namenjenih državi Srbiji i postavila ultimatum “hoćemo da proširimo poslovanje i sve što tražimo mora da se ispuni”.

Jedino što nisu precizirali šta će da urade ako im nadležne institucije, regulatorna tela, pa čak i konkurentski Telekom Srbija, ne odgovore na ucenu. “Ima da uradite šta tražimo, ili…” ostalo je da visi u vazduhu, kao u mafijaškim filmovima.

Bezobrazluk bahatog gazde Šolaka nema granice! Svoju imperiju je sagradio tako što je uništavao kompaniju Telekom Srbija, na račune ofšor firmi širom sveta sklanjao je desetine i stotine miliona evra koje su mu plaćali korisnici SBB-a, dakle građani Srbije, čime je pljačkao budžet države, uz to je po sopstvenom nahođenju i interesu uticao na pisanje zakona usvajanih u parlamentu… radio je, dakle, bukvalno sve suprotno principima na koje se danas poziva.

A dogorelo je velikom gazdi, gori mu pod nogama: njegova Junajted Grupa trenutno duguje astronomskih 7,2 milijardi evra i taj dug iz dana u dan nezaustavljivo raste, firme iz sastava Šolakove grupacije napravile su u prošloj godini više od 227 miliona evra gubitka, na tržištima u regionu ostaju bez korisnika, skandalima Dragana Šolaka poput zajedničkih poslova sa mutnim likovima bliskim Kremlju bave se mediji u Italiji, Grčkoj, Sloveniji, na videlo javnosti izašlo je njegovo partnerstvo sa najvećim kriminalcima u Bugarskoj, čak mu je i nesrećni Sautempton ispao iz Premijer lige…

U svemu navedenom nalazi se odgovor na pitanje zašto SBB traži da “proširi poslovanje u Srbiji” i pred državu i kompaniju Telekom izlazi sa besmislenim zahtevima u formi ultimatuma - Dragan Šolak bi da opet od države Srbije, Telekoma i građana Srbije napravi svoju “kasicu prasicu”, veliki gazda bi da ponovo pljačka budžet i narod, da iznosi pare iz zemlje, da kroji zakone i tendere, da mu se svi klanjaju dok on glumata belosvetskog mangupa sa vilama na Ženevskom jezeru i Floridi, privatnim avionima, golf terenima i fudbalskim klubovima.

Kompanija SBB dan-danas drži vrlo velikih 40 i kusur odsto tržišta kablovske televizije i interneta, ali Šolak i Junajted Grupa su toliko pritisnuti problemima da im je malo sve u odnosu na neka prošla vremena, ali ta vremena se nikada neće vratiti, i to treba da im bude jasno.
 
Više se bave Telekomom nego svojim korisnicima
 
Generalni direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić nedavno je upozorio da Junajted Grupa pravi veliku grešku time što ulaže ogroman novac i sve moguće resurse vodeći najbrutalniji rat protiv Telekoma, umesto da povedu mnogo više računa o kvalitetu svojih usluga i svoje ponude korisnicima.

- Više se bave Telekomom nego svojim korisnicima, više ulažu u rat protiv nas nego u svoje usluge, i to im je velika greška. Na tržištu pobeđuje kvalitet, a svaki pokušaj da nas na silu zaustave osuđen je na propast. Uostalom, najbolji dokaz je to da Telekom Srbija sada ima bar 300.000 korisnika više nego oni, a 2018. imali smo 500.000 korisnika manje. To je rezultat. Staro vreme propadanja Telekoma, koje stalno prizivaju, kada smo u velikim gradovima imali tržišno učešće od bukvalno jedan odsto, dok su oni pravili kartele i radili šta god im se prohte, zauvek je prošlost - poručio je Lučić.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading