KURTIJEVA ZORANA: Bivša ministarka podržala teroristu!

Autor:

Vesti

14.07.2023

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mihajlovićeva optužila predsednika Vučića što je odbio providnu ponudu Prištine za smirivanje situacije na severu.

KURTIJEVA ZORANA: Bivša ministarka podržala teroristu!

Foto: ATAImages

Bivša ministarka, a sada zvezda Šolakovih medija Zorana Mihajlović otvoreno je stala na stranu teroriste Aljbina Kurtija, proglašavajući ga mirotvorcem, a Aleksandra Vučića čovekom koji odbija mir i želi da destabilizuje region!

Naime, u objavi na Instagramu njoj su bila puna usta hvale za providnu ponudu Prištine da 25 odsto smanji prisustvo policije u okupiranim opštinskim zgradama na severu i organizuje nove izbore do kraja godine, mada je i vrapcima na grani sasvim jasno da se radi o bacanju prašine u oči.

- A odgovor Srbije, odnosno odgovor Vučića, na usvojene mere za deeskalaciju jeste da je to sve trik Zapada! Jer moraju da sačuvaju Kosovo. Odgovoran za povlačenje Srba iz institucija, kao i za bojkot Srba, odnosno njihov neizlazak na izbore, proteste i konfliktne situacije, u trenutku kada je normalizacija odnosa Beograda i Prištine od najveće važnosti za stabilnost regiona i sigurnost svih koji na Kosovu žive, predsednik Srbije, umesto podrške deeskalaciji, istu tu napada - napisala je Mihajlovićeva.

To joj nije bilo dosta, već je optužila i naš progonjeni narod na Kosmetu. Ona je konstatovala i da Vučić na "konkretne predloge i napore odgovara napadom na Zapad i nekim teorijama zavere, koristeći Srbe, po ko zna koji put, kao svoje oruđe".

- Srbi jesu ugroženi, ali, pre svega, zato jer ih vlast u Beogradu gleda kao objekat, a ne kao ljude. Oni se koriste za destabilizaciju regiona, konflikte i podizanje tenzija. Na isti način kao što je "ugroženost Rusa u Donbasu" korišćena za napad na Ukrajinu - optužila je bivša ministarka.

Mihajlovićeva je očigledno "zaboravila" koji su zahtevi Srba koji protestuju: da se povuku svi kosovski specijalci sa severa, kao i nelegalni gradonačelnici izabrani na osnovu 3,5 odsto glasova, ali i ključni - da se formira Zajednica srpskih opština, dogovorena još pre 10 godina.

VUČIĆEVA LEKCIJA

Najnovijoj Kurtijevoj obožavateljki očigledno je zasmetalo što je predsednik Vučić provalio i odbacio Kurtijeve trik-pokušaje.

- Vratite se i normalno razgovarajte, malo smo uhapsili četrdesetak Srba, malo im pretimo da ćemo da nastavimo da hapsimo, ali deeskalacija je kad oni povuku 25 odsto nečega, bog zna šta to znači ni kome to znači. Oni traže Lajbnicov dovoljan razlog da bi mogli da okrive Srbiju, da bi svoje čedo sačuvali. Moju politiku neće da vode ni Amerikanci, ni Rusi, niti bilo ko treći, politika koju ja vodim mora da bude dobra za Srbiju i srpski narod - rekao je Vučić.

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže za Srpski telegraf da je sada svima jedna stvar jasna.

Zorana Mihajlović je zapravo izdajnik:

Ona je, u stvari, nastavila da bude ono što je oduvek bila i dvehiljaditih. Samo što to nije bilo toliko očigledno kao sada. Kada je uz vlast, onda je sluga, a kada ostane bez vlasti, ponaša se kao najžešći kritizer nadajući se nekoj novoj apanaži i da se negde opet uglavi. Tako je sada spremna da bude i Kurtijeva podrška, a svoju državu da napada. Velika sramota.

Nekadašnji ministar spoljnih poslova Vladislav Jovanović nema dilemu: jedini korak ka deeskalaciji je da Kurti potpuno povuče specijalce sa severa jer oni tamo ne bi ni smeli da budu.

- Ovde sme da bude Kfor, kojem ovlašćenje daje Rezolucija 1244 i koji je jedini odgovoran za očuvanje mira i bezbednosti i za garantovanje da se tamo ništa loše neće dešavati. Ipak, Kfor je pod uticajem SAD i dopušteno je da se lokalne policijske i oružane snage pojave na severu. I da tamo stvaraju baze i uznemiravaju Srbe s puškama nagotovs bez ikakve potrebe, nekoga rane, uhapse i to stvara uzavrelu atmosferu nesigurnosti, nepoverenja i straha kod Srba - kaže Jovanović.

BONUS VIDEO 


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (60)

Loading
Boban

14.07.2023 10:54

Da je u kozi Srba na KiM mozda bi drugacije pricala. Ali nije. Ne zna i ne zeli da zna.

Marko

14.07.2023 10:56

Zorana ne vidi dalje od fotelje koja joj je izmakla.

Ana

14.07.2023 10:57

Zorana je sada ostrascena pa ce kritikovati svaki korak aktuelne vlasti.

Jela

14.07.2023 10:58

Zorana Mihajlović je namazana svim bojama. Pokazala je ona svoje pravo lice