VRUĆE LETO NA MARAKANI SE NASTAVLJA: Zvezda dobija NEOČEKIVANU "DEVETKU" - Bahar ZADOVOLJNO TRLJA RUKE!

Autor:

Sport

22.07.2023

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konkurencija u napadačkom delu tima se pooštrava.

VRUĆE LETO NA MARAKANI SE NASTAVLJA: Zvezda dobija NEOČEKIVANU "DEVETKU" - Bahar ZADOVOLJNO TRLJA RUKE!

Foto: FK Crvena zvezda

Uroš Kabić (19), izdanak Omladinske škole FK Vojvodina, uskoro će pojačati najtrofejniji klub na Balkanu i šire - Crvenu zvezdu. Sudeći po učinku i zaostavštini njegovih prethodnika, koji su novosadske crveno-bele zamenili beogradskim, mladi reprezentativac Srbije mogao bi da ima svetlu budućnost na Marakani.

Plodonosna Zvezdina kupovina na "Karađorđu" započeta je još davnih šezdesetih godina. Od Veljka Aleksića i Đorđa Milića preko Miroslava Tanjge, Siniše Mihajlovića i Bratislava Živkovića devedesetih do nekih transfera novijeg datuma poput Radovana Krivokapića, Srđana Babića, Dušana Jovančića... Svi oni bili su nosioci igre u Voši da bi potom i u Zvezdi ostavili značajan trag. Međutim, neki od najvećih bisera stasalih na SC "Vujadin Boškov" obilaznicom su stigli na vrata najvećeg srpskog stadiona. U pitanju su ponajbolji igrači Zvezde poslednjih nekoliko godina - Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, kojima će, nada se bord direktora s Zvezdanom Terzićem na čelu, mladi Uroš Kabić biti dostojan naslednik.

HVALOSPEVI VRHUŠKE

Vrhuška s Marakane prezadovoljna je i očarana mladim fudbalerom čiji se zvanični potpis na ugovor očekuje svakog trenutka. U jednom od neformalnih razgovora hvalili su njegov telesnu građu, gotovo savršenu za fudbalera, duge noge i visinu. Istom prilikom izražavali su čuđenje zašto levonogi fudbaler nije forsiran na poziciji klasične devetke, već isključivo na krilnim pozicijama, što bi između redova moglo da znači najavu novog eksperimenta u redovima srpskog šampiona.

Republika

Foto: Starsport

Uroš Kabić

 

NOVI EKSPERIMENT

Ali čak iako nastavi svoje fudbalsko putešestvije po desnoj strani, kao i dosad, Kabić će na Marakani imati ozbiljne tutore u liku i delu Kataija i Ivanića. Daleko od toga da su miljenici delija potrošena roba, naprotiv, već će njihov uticaj i saveti prilično usmeriti novog Zvezdinog vunderkinda. Katai je u dva mandati nosio crveno-beli dres Beograđana, za koje je na 199 utakmica postigao okruglo 100 golova. Nakon matične Vojvodine najpre se otisnuo u Olimpijakos, a potom došao u Zvezdu, dok je Ivanić (193 meča i 60 golova) na Marakanu stigao preko Voše i BATE Borisova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading