DULJAJ MOŽE DA ODAHNE! Partizan završio prvo POJAČANJE! Stranac stiže u Humsku!

Autor:

Sport

28.06.2023

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli dobijaju novo ime u stručnom štabu.

DULJAJ MOŽE DA ODAHNE! Partizan završio prvo POJAČANJE! Stranac stiže u Humsku!

Foto: Starsport

Starsport

Partizan je uspeo da angažuje prvo pojačanje, ali u stručnom štabu! Italijanski stručnjak Valerio Zudas (33) biće u narednoj sezoni deo struke crno-belih, a u Humsku stiže iz moldavskog Šerifa.

Rođeni Rimljanin je, kako "Telegraf" saznaje, došao iz Tiraspolja, na poziv glavnokomandujućeg sa klupe crno-belih Igora Duljaja, kome će se priključiti naredne nedelje.

On je stupio u kontakt sa trenutnim stručnim štabom višestrukog šampiona Srbije i već je upućen u sistem rada, pa je preostalo da se saradanja ozvaniči tokom sledeće sedmice, pošto je Italijan, posle poziva Duljaja, već raskinuo ugovor sa nekadašnjim dželatom Partizana.

Zudasova biografija je obogaćena radom na Balkanu, pošto je svojevremeno bio angažovan u stafu Hajduka iz Spilta, dok je na klupi "bilih" sedeo njegov zemljak Paolo Tramecani, dok je radio i u mađarskom Honvedu iz Kišpešta.

 

 

Karijeru pomoćnika započeo je u nižim rangovima italijanskog fudbala u ekipama Ostijamare i Ćivitavekiji, gde je radio kao asistent. U sezonama 2013/14 i 2014/15 bio je i član stručnog štaba Lacija gde je sarađivao sa Stefanom Piolijem.

Bio je angažovan i u Lupu iz Rima, Ređini, zatim u gruzijskom Potiju, rumunskom Aradu, Pafosu sa Kipra, kao i škotskom Hibernijanu.

Zanimljivo da je uvek imao različite uloge, glavni zadatak mu je bila briga o kondiciji igrača, ali je bio zaposlen i kao tehnički asistent i asistent menadžera.

U Šerifu je u proteklom periodu pomagao sunarodniku Robertu Bordinu, kao pomoćnik u stručnom štabu. Klub iz Humske je već dogovorio sve sa Zudasom, ostalo je još samo da se potpiše ugovor.

Valerio Zudas ima dve diplome Univerziteta u Rimu, kao i master trenera na "Johan Krojf Institutu" u Amsterdamu, dok je stekao više diploma i sertifikata Barseloninog centra za inovacije.

Podsetimo da Partizan u svom stafu već ima stranca, budući da je Igor Duljaj je svojevremeno angažovao Bruna Fidalga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Zalosni SASTAV NIKAD Slabiji

02.07.2023 21:39

DAJTE BRE FUDBALERE GULANFERI NESPOSOBNI. SIKTER BRE SVI. MI DVA DOBRA IGRACA NEMAMO. Ovaj SASTAV JE komedija.