LALATOVIĆ PRED NOVIM ANGAŽMANOM! Stigla ponuda kluba u kome će mu Hrvat biti POMOĆNIK!

Autor:

Sport

25.06.2023

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener novosadske Mladosti neće dugo čekati na posao.

LALATOVIĆ PRED NOVIM ANGAŽMANOM! Stigla ponuda kluba u kome će mu Hrvat biti POMOĆNIK!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Nenad Lalatović

Iako je proteklo nešto malo manje od mesec dana otkako se superligaška trka završila, Nenad Lalatović bi mogao ponovo da preuzme trenersku palicu.

Međutim, ne u Srbiji gde se već afirmisao radom i rezultatima, već u ratu zahvaćenoj Ukrajini, pošto tamošnji mediji pišu da je član elitnog ranga Zorja pokazala interesovanje za mladog stručnjaka.

Prema njihovim saznanjima, Lalatovićev pomoćnik u novom klubu trebalo da bude mladi Hrvat Mladen Bartulović, koji je do sada radio kao asistent u ukrajinskom Ingulecu, a ovog leta pomaže Aleksandru Čižovu da pripremi ekipu za naredni ciklus.

Najveći konkurent doskorašnjem šefu struke Mladost GAT-a biće Valeri Krivencov, još jedan bivši igrač Šahtjora iz Donjecka, na čijoj su strani savetnici predsednika Zorje Evgenija Galera.

Foto: Starsport

 

Reč je o klubu koji je imao sjajnu sezonu, ekipa je osvojila treću poziciju, ali će po svoj prilici morati da traži novog trenera, jer je Holanđanin Patrik van Leven na korak od preuzimanja novog-starog šampiona iz Donjecka.

Lalatović je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, sedeo na klupama: mitrovačkog Srema, novosadskog Proletera, Voždovca, kruševačkog Napretka, Crvene zvezde, čačanskog Borca, Vojvodine iz Novog Sada, Čukaričkog, niškog Radničkog, Al Batina iz Saudijske Arabije, banjalučkog Borca i već pomenute Mladosti. Tokom jednog perioda vodio je i reprezentaciju Srbije do 21 godine.

Ukoliko se transfer realizuje, srpski stručnjak će u ukrajnskom fudbalu postati drugi trener posle Perice Ognjenovića, koji je prošle sezone vodio Metalist iz Harkova, ali je sa njim ispao iz najvišeg ranga takmičenja, zbog čega je morao da potraži novi posao.

Zorja će biti učesnik plej-ofa za Ligu Evrope, što garantuje Lalatoviću najmanje učešće u Ligi konferencije, ukoliko ispadne iz kvalifikacija, pa će na evropskoj sceni imati zagarantovanu jesen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading