ZLATNA KOKA PARTIZANA - Crno-beli na Rikardu zaradili 4,5 miliona evra!

Autor:

Sport

24.06.2023

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gomes prodat u katarski El Šamal za 1,5 miliona evra, a pre četiri godine za tri miliona evra u Emirate. Oba puta u Humsku dolazio bez plaćenog obeštećenja.

ZLATNA KOKA PARTIZANA - Crno-beli na Rikardu zaradili 4,5 miliona evra!

Foto: Starsport

Rikardo Gomeš

Rikardo Gomes (31) je Partizanova zlatna koka. Napadač sa Zelenortskih ostrva doneo je u kasu u Humskoj ukupno 4,5 miliona evra - sada milion i po evra odlaskom katarski El Šamal i pre četiri godine tri miliona evra kada je prešao u Šarž iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ono što je izvrsan potez u transfer-politici je činjenica da je pomenuti novac za ubojitog špica zarađen u dve prodaje. Pritom oba puta kada je Gomes dovođen među crno-bele za njega nije dat nijedan dinar.

Foto: Starsport

Rikardo Gomes

Naime, kada je jula 2018. Rikardo dolazio iz portugalskog Nacionala za njega nije plaćeno obeštećenje, iako mu je tržišna vrednost procenjivana na 750.000 evra. Godinu dana kasnije, Gomes je prodat Šaržu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za tri miliona evra.

Kod povratka jula 2021. on je opet doveden za džabe, iako je navodno vredeo milion evra, a sada odlazi za milion i po evra. O kakvom se tržišnom potezu, da ne kažemo čudu, radi svedoči to što niko drugi na napadaču sa Zelenortskih ostrva nije zaradio ni dinara sem Partizana. Svi njegovi prelasci od jula 2009. do danas bili su slobodni transeri.

Pritom je Rikardo igrama u Partizanu dokazao da vredi svaki dinar. U prvom mandatu u Humskoj u sezoni 2018/19. postigao je 26 golova uz četiri asistencije na 49 utakmica u svim takmičenjima. U drugom mandatu bio je još bolji, doduše za dve sezone, pa je ukupno u crno-belom dresu postigao 92 gola uz 19 asistencija na 151 utakmici. Februara ove godine je postao najbolji stranac strelac u srpskom fudbalu kada je 84. pogotkom prestigao Zvezdinog El Fardu Bena.

Foto: Starsport

Napravili dobar posao - Miloš Vazura i Ivica Kralj

Ujedno, Gomes je sa 19 pogodaka bio najbolji strelac Superlige u sezoni, sa dva više od Zvezdinog Aleksandra Kataija. Pritom je prošle sezone sa 38 golova postao rekorder Partizana u jednoj takmičarskoj godini jer je prestigao Mateju Kežmana. Iste sezone je u Evropi dao 20 pogodaka pa je i po tom parametru pomerio lestvicu koju je ranije postavio Kleo.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading