DALIĆ SE OGLASIO PRED FINALE: Selektor Hrvatske PRETI Španiji!

Autor:

Sport

17.06.2023

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje nas spektakl u Roterdamu.

DALIĆ SE OGLASIO PRED FINALE: Selektor Hrvatske PRETI Španiji!

Foto: Tanjug/AP

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas na konferenciji za medije u Roterdamu, pred sutrašnje finale Lige nacija protiv Španije, da njegova ekipa ide po zlato koje nedostaje ovoj generaciji.

- Osvojili smo srebro i bronzu na Svetskim prvenstvima, idemo sad po zlato koje nam nedostaje. Znate kakav je moj stav bio o Ligi nacija, ali to se promenilo, takmičenje ima značaj. Sledi nam velika utakmica i napravićemo sve da osvojimo pehar. To što su i drugi došli s najjačim reprezentacijama pokazuje kakvo je ovo takmičenje - rekao je Dalić.

Foto: Tanjug/AP

Zlatko Dalić i Luka Modrić

Selektor Hrvata je dodao da je Španija veoma nezgodan rival.

- Šanse su 50:50. Drugačije ćemo se postaviti nego u polufinalu, ali ne možemo govoriti o tome ko je favorit. Znamo kako igra Španija, igrali smo produžetke i izgubili od njih na Evropskom prvenstvu, imaju izuzetan vezni red, ali naša prednost je što smo dugo na okupu u istom sastavu. Igračima ću reći da uživaju i da kroz taj užitak i veselje naprave rezultat. Potrošili smo se u utakmici protiv Holandije, ali mnogo puta smo dokazali da možemo da se vratimo. Ako dođe do produžetaka, bićemo spremni, a vežbali smo i penale. Verujem u igrače i pozitivan ishod finala - zaključio je Dalić.

Podsetimo, finalni meč je na programu u nedelju, od 20 časova i 45 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading