DETONACIJA NA MARAKANI: Zvezda želi BRUTALNOG napadača - Bahar sklapa MOĆNU MAŠINU!

Autor: Radovan Bibić

Sport

06.06.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvog golgetera crveno-beli nisu imali dugo vremena.

DETONACIJA NA MARAKANI: Zvezda želi BRUTALNOG napadača - Bahar sklapa MOĆNU MAŠINU!

Foto: FK Crvena zvezda

Marakana

Fudbaleri Crvene zvezde su uspeli da izbore novu, treću u nizu, duplu krunu, kojom su obezbedili direktno učešće u Ligi šampiona naredne sezone.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno Milošu Milojeviću da zadrži posao, već je na Marakanu stigao Barak Bahar, doskorašnji strateg Makabija iz Haife. Odmah po dolasku u Beograd, Izraelac je počeo da sprovodio rekonstrukciju Zvezdinom tima, a već nekoliko fudbalera je Bahar istakao kao prioritete u predstojećem prelaznom roku.

Sjajni stručnjak se pre svega interesuje za Omrija Glazera, golmana koji bi trebao da na mestu prvog čuvara mreže nasledi Milana Borjana, želeo je da sa sobom povede još neke igrače Makabija iz Haife, a sada bi Bahar mogao da na Marakanu dovede jedno od najvećih pojačanja koje je Srbija videla u 21. veku.

Kako "Republika" saznaje, novi trener Zvezde bi voleo da u Beograd dovede Munasa Dabura, koji trenutno nastupa za nemački Hofenhajm.

Foto: Tanjug/AP

Munas Dabur u dresu Hofenhajma

Dabur je poznat domaćoj javnosti, jer je postigao oba pogotka u revanš utakmici poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona 2018. godine, u kojoj je Zvezda na nestvaran način prošla Salzburg i obezbedila mesto u elitnom takmičenju.

Izraelski napadač je tada igrao za šampiona Austrije, a Borjana je matirao u 45, odnosno 48. minutu. Ipak, Ben je sredinom drugog dela igre, u samo dva minuta, postigao dva gola za crveno-bele i tako svom timu omogućio da se nađe na žrebu za Ligu šampiona.

Upravo su partije u dresu Salzburga Daburu pomogle da konačno zaigra u nekoj od najjačih evropskih liga. Iz Austrije je otišao u Sevilju, gde se nije dugo zadržao, a od 2020. godine nastupa za Hofenhajm, za koji je ukupno postigao 29 golova na 99 utakmica u svim takmičenjima. Jedan od njih je dao i Zvezdi, ponovo, ovaj put u okviru grupne faze Lige Evropa.

Kako naš izvor navodi, Bahar bi vrlo rado želeo da golgetera vidi na Marakani, ali problem predstavlja plata koju Dabur ima, pošto ona iznosi 2.800.000 evra godišnje, što je ozbiljan novac za šampiona Srbije. Inače, golgeter je ugovorom za Hofenhajm vezan do narednog leta.

Osim Munasa, novom trener tima iz Ljutice Bogdana je interesantan i Anas, brat fudbalera Hofenhajma. Anas Dabur igra na sredini terena, a trenutno nastupa za Makabi iz rodnog Nazareta i svakako je pristupačniji od svog mnogo poznatijeg brata.

Videćemo da li će do nekog od ovih transfera doći, ali je jasno da bi sa Munasom Daburom Zvezda dobila pravu gol-mašinu u napadu i nekoga na koga bi mogla da se osloni u duelima sa najvećim evropskim timova koji crveno-bele očekuju naredne sezone u Ligi šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
usput

06.06.2023 12:17

Nema problema tu je Budžet Gradjana Srbije sve će to Narod pozlatiti....