PIŠE SE ISTORIJA FUDBALA! Karim Benzema NIJE POTPISAO za klub, već za DRŽAVU: Francuz ide u Saudijsku Arabiju, a od cifre se VRTI U GLAVI!

Autor:

Sport

04.06.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada nezabeležen slučaj.

PIŠE SE ISTORIJA FUDBALA! Karim Benzema NIJE POTPISAO za klub, već za DRŽAVU: Francuz ide u Saudijsku Arabiju, a od cifre se VRTI U GLAVI!

Foto: Tanjug/AP

Karim Benzema

Osvajač prošlogodišnje Zlatne lopte, Karim Benzema, sve je šokirao i napustio je Real iz Madrida.

Ovu informaciju potvrdio je "kraljevski" klub i to sledećim saopštenjem:

- Real je sa svojim kapitenom Karimom Benzemom postigao dogovor prema kojem je okončan njegov briljantni i nezaboravni period u klubu, tokom kojeg je postao jedna od naših najvećih legendi. Njegova karijera u našem klubu bila je primer sjajnog ponašanja i profesionalnosti i predstavljao je najbolje vrednosti našeg kluba. Madrid će uvek biti njegov dom, ali zaradio je pravo da sam odlučuje o svojoj budućnosti - stoji u saopštenju Real Madrida.

 

 

Mnogi su se pitali gde će Benzema nastaviti karijeru, a sada su španski mediji preneli neverovatnu informaciju - Francuz je potpisao za Saudijsku Arabiju!

Da, dobro ste pročitali, ne za klub, već za državu, odnosno Ministarstvo sporta te zemlje.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da će kapiten Real Madrida obući dres Al Itihada - i to je verovatno tačno - ali radi se o tome da će vlasništvo nad ugovorom imati Ministarstvo.

Kada je u pitanju plata ona će kako se i najavljivalo biti astronomska. Benzema je navodno ugovorio 100.000.000 evra neto po sezoni. Pritom, tu je i opcija za treću godinu saradnje.

Ideja Saudijaca jeste da u tri najpopularnija kluba imaju tri velike svetske zvezde. Kristijano Ronaldo je u Al Nasru, Benzema će biti Al Itihadu, dok bi Lionel Mesi trebalo da stigne u Al Hilal.

U Rijadu smatraju da će na ovaj način imati veće šanse da dobiju domaćinstvo Mundijala 2030. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading