PROKLETSTVO ZVEZDINE KAPITENSKE TRAKE: Borjan u SUKOBU sa Baharom - nastavljena loša tradicija!

Autor:

Sport

01.06.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanadski reprezentativac nije prvi kapiten koji je ušao u sukob sa nekim iz kluba.

PROKLETSTVO ZVEZDINE KAPITENSKE TRAKE: Borjan u SUKOBU sa Baharom - nastavljena loša tradicija!

Foto: Starsport

Milan Borjan

Kao bomba je u javnosti odjeknula vest da je Barak Bahar, novi trener Crvene zvezde, odlučio da Milanu Borjanu oduzme mesto prvog čuvara mreže ovog tima.

Kapiten Zvezde je godinama u klubu, bio je tu u najvećim uspesima crveno-belih u 21. veku, ali je Bahar odlučio da je vreme da neko zameni čuvara mreže na ovoj poziciji.

Ovo nije lako palo Borjanu, koji je bio vidno tužan i razočaran zbog ove odluke.

- Jako sam povređen, nisam to zaslužio. Ja sam Zvezdin vojnik, imam ugovor do 2026. i moje srce kuca za Crvenu zvezdu, i to mi niko ne može oduzeti - istakao je on za "Sportski žurnal".

Foto: Starsport

Milan Borjan, golman Crvene zvezde

Ipak, golman iz Knina nije prvi, verovatno ni poslednji kapiten u nizu, koji je ušao u sukob sa ljudima u klubu, čime je "prokletstvo" Zvezdine trake nastavljeno.

Sve je počelo još u sezoni 2010/11, kada je Nikola Lazetić, tadašnji kapiten, oteran sa Marakane od strane Ivana Adžića, tadašnjeg sportskog direktora.

Sa moje Marakane oterao me je Ivan Adžić. Potcenio me je u pregovorima da nastavimo saradnju i uvredio. Zbog toga me i dalje boli srce i mnogo mi je krivo - rekao je Lazetić svojevremeno.

Sledeći u nizu je Slavoljub Đorđević. On je bio kapiten Zvezde, a poslednj duel je bio u derbiju protiv Partizana. On je tada napravio veliku grešku, nakon tog meča nije ni igrao, a u narednom prelaznom roku je otišao iz redova crveno-belih.

Ništa bolje nisu prošli ni Nenad Kovačević i Dejan Milovanović. Kovačević je igrao svega šest meseci, napravio je neke greške koje mu Robert Prosinečki nije oprostio, pa je njegova epizoda u Zvezdinom dresu brzo završena. Slično je prošao i Milovanović, koji je oteran sa priprema 2011. godine.

Foto: Starsport

Nenad Kovačević u dresu Crvene zvezde

Zvanično, Milovanović je suspendovan zbog kršenja klupske discipline, ali je nezvanično u sukob nastao zbog Milovanovićevih velikih primanja dok je bio na pozajmici iz Lensa, a na terenu nije opravdavao velika sredstva koja su uložena u njegovu platu.

Istu sudbinu je doživeo i Milan Vilotić, koji se svađao sa Prosinečkim, zatim Nikola Mijailović, koji je krajem jesenje polusezone najpre ostao bez kapitenske trake, zbog sukoba sa saigračem Bosančićem, da bi nakon završetka polusezone bio i suspendovan.

Poslednji u nizu je bio Darko Lazović. Veliki navijač ovog kluba je došao iz Borca iz Čačka, postao legenda Zvezde, ali je rastanak prošao jako loše. Darko Lazović je bio ucenjen da neće igrati ukoliko ne oprosti dug, a par nedelja pre toga mu je iz čista mira oduzeta traka i predata Aleksandru Lukoviću.

Foto: Starsport

Darko Lazović u Zvezdi

Jasno je da ima nečeg lošeg u odnosu Crvene zvezde i kapitena. Zbog toga, Barak Bahar će morati pažljivo da odabere novog lidera tima, koji će šampiona Srbije predvoditi u Superligi, ali i Ligi šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading