SEVILJA NA ROMU U FINALU LIGE EVROPE! Srpski musketari jure titulu u Budimpešti

Autor:

Sport

31.05.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španci nikad nisu izgubili finale Lige Evrope, Murinjo nikad nije izgubio finale u Evropi.

SEVILJA NA ROMU U FINALU LIGE EVROPE! Srpski musketari jure titulu u Budimpešti

Foto: Profimedia

Nemanja Gudelj

U romanu Atos, Portos, Aramis i D'Artanjan, a večeras u finalu Lige Evrope (21.00, Arena sport premijum 1, RTS 1) Nemanja Gudelj, Marko Dmitrović, Nemanja Matić i Mile Svilar.

Četvorica srpskih fudbalera nadmetaće se u Budimpešti za prvi internacionalni trofej ove sezone, a ako je suditi prema prognozama kladionica, očekuje se neizvesna borba između Sevilje srpskih reprezentativaca i Rome nekadašnjih "orlova".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marko Dmitrović

Gledajući istoriju španska ekipa je specijalista za drugo po rangu UEFA klupsko takmičenje jer je osvojila čak šest pehara iz isto toliko nastupa u finalima. Od Srba jedino Gudelj može da se pohvali trofejom u Ligi Evrope, baš sa Seviljom pre tri sezone, dok ostala trojica jure prvenac na međunarodnoj sceni. S druge strane, "vučica" je igrala samo finale 1991. tadašnjeg UEFA kupa i izgubila, ali Rimljani na Puškaš arenu dolaze kao aktuelni osvajači Lige konferencija, pa bi titula u narednom po jačini takmičenju bio logičan sled.

Roma na klupi ima prekaljenog vuka Žozea Murinja, a Portugalac nikada nije izgubio finale - Ligu šampiona je osvajao s Portom 2004. i Interom 2010, dok je u Ligi Evrope slavio sa Mančester junajtedom 2017. Upravo iz tog iskustva Specijalni crpi optimizam.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nemanja Matić

- Samo veliki klubovi su sposobni da igraju uzastopna evropska finala. Radili smo naporno svaki dan da ispišemo istoriju s Romom. Ne razmišljam šta sam ja lično sve osvojio u karijeri. Prošlost ne možete da promenite, zato uvek gledam samo u budućnost koju možemo da kreiramo - rekao je Portugalac.

Republika

Foto: Starsport

Mile Svilar

Na suprotnoj klupi biće Hoze Luis Mendilibar, Španac koji u trenerskoj karijeri nije osvojio nijedan evropski trofej. Međutim, on ne misli da je zbog toga manje vredan.

- Radim u La ligi 20 godina, sada sa Seviljom radim šta radim. Znam da smo u UEFA finalu, to je velika stvar za Sevilju. Preživljavanje sa Eibarom pet sezona je bilo jednako teško kao igrati za trofej sa Seviljom protiv Rome - kazao je Mendilibar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading