BAHAR ODUŠEVIO DELIJE: Moj DNK se poklapa sa DNK Crvene zvezde! Znam gde sam došao!

Autor:

Sport

29.05.2023

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski stručnjak predstavljen je na Marakani.

BAHAR ODUŠEVIO DELIJE: Moj DNK se poklapa sa DNK Crvene zvezde! Znam gde sam došao!

Foto: Starsport

Barak Bahar

Barak Bahar konačno je stigao u Beograd.

Pošto je bio gost na proslavi titule na Marakani i utakmici Crvene zvezde i Novog Pazara (2:2), novi trener srpskog šampiona predstavljen je i medijima.

Na samom startu konferencije Barah je istakao:

- Stvarno sam uzbuđen i srećan što sam ovde. Crvena zvezda je klub sa ogromnom istorijom i poštovanjem legendi, fenomenalnim navijačima... Gospodin Terzić je dva puta dolazio u Izrael po mene, zaista me je želeo i mene i moje saradnike, znao je gde sam rođen, da sam igrao tenis kao mali... Impresionirali su me željom, strpljenjem i mislim da ćemo postaviti velike rezultate. Glavni ciljevi biće dobri rezultati u Ligi šampiona, uz nastavak dominacije na domaćoj sceni i pobedi u derbiju. Možemo puno da uradimo, zadovoljan sam što sam ovde i spreman sam. Moj DNK se poklapa sa DNK Crvene zvezde i srećan sam što sam ovde - počeo je priču Bahar, pa je krenuo da odgovara na pitanja novinara.

Koliko poznajete ekipu Crvene zvezde i kako očekujete kvalitet ovog tima? Gde vidite mesto za pomak?

- Došao sam u veliki klub i menadžment me je ubedio šta sve može da se promeni. Poznajem igrače, možemo da napravimo iskorak. Verujem u tim.

Republika

Foto: Republika.rs

Promocija Baraka Bahara

 

Da li duboko verujete u tim Zvezde i koji su planovi? Da li znate da se ovde rezultati cene?

- Ovo je sjajan klub i uveren sam u uspehe. Radiću vrlo naporno i to je prvo u planu. Rezultat je veoma važan i pravi rad će doneti rezultat. Bitna je povezanost sa ekipom i igračima. Filozofija je hrabrost, napad i pamet pokušaću da to nametnem igračima.

Da li ćete raditi na tome da ekipa bude bolja? 

- Ne želim da pričam šta je bilo ranije. Verujem da ćemo igrati lepo, kako u ligi, tako i u Ligi šampiona.

Da li možete navijačima da obećate pobedu protiv nekog jakog kluba u Ligi šampiona?

- Mogu obećati da ćemo probati da pobedimo u svim mečevima. Doći ćemo, igrati pozitivno, igrati atraktivno i pametno! Nikada nećemo biti potcenjeni ili potčinjeni. Verujem da će biti uzbudljivo.

 Postoji li grupa igrača na čijem ostanku insistirate i koliki je problem što će veliki broj fudbalera biti sa reprezentacijom na početku priprema?

- Ne želim da spominjem imena. Znam da će neki igrati za reprezentaciju, ali izborićemo se sa svim problemima.

Da li ste razmišljali da neke igrače Makabija povučete u Beograd?

- Nećemo uzimati igrače Makabija, obećao sam i to će tako biti.

Zatim se uključio i Zvezdan Terzić koji je otkrio kada je Bahar zapao za oko Zvezdi:

- Pre nego što smo igrali kvalifikacije protiv Makabi Haife. U prelaznom roku očekujemo da napravimo tim pun sveže krvi i energije. U tom smeru, naš skauting tim je već mnogo stvari uradio, poslednja dva meseca uključili smo i Baraka Bahara u proceduru, jasno nam je kakav profil igrača traži novi trener i sa tim u vezi dovodimo igrače. Ne trebaju nam saveti sa strane koje sada čujem, pokazali smo da imamo kvalitet, pa imamo pravo da budemo i malo prepotentni. Nikad ne pominjemo imena pre nego što ne parafiramo igrače. Ne želimo da povećavamo cenu pojedinim igračima. Špic je blizu, ne jedan, nego dva.

Republika

Foto: Starsport

Zvezdan Terzić i Barak Bahar

 

Koliko poznajete srpski fudbal, bilo je naredno pitanje za Baraka Bahara?

- Znam i za očekivanja, poznajem ligu. Moramo naći rešenja za svakog protivnika. To nije ništa novo za mene. Što se terena tiče znam da smo ga promenili i da će biti dobar, bar naš. Pričao sam sa Bogdanom Planićem, o klubovima, mentalitetu, pritisku, očekivanjima... Znam gde sam došao!

Da li ste stigli da kontaktirate Dejana Stankovića?

- Nisam pričao sa Stankovićem sada. Pričao sam kada smo igrali protiv Zvezde, ali sada nismo. Upoznao sam Miloša Milojevića, fantastičan je i uradio je veliku stvar za Zvezdu, tako da mu čestitam.

Kada ste doneli odluku da kažete da Crvenoj zvezdi?

- Došli su dva puta u Izrael, trebalo mi je deset dana da odlučim o svemu. Nije bilo lako napustiti moj klub i zemlju, kada su došli drugi put tada sam morao da odlučim da ću doći.

Da li planirate da dovedete bivše igrače Makabi Haife?

- Ako budem želeo nekog igrača, pričaću sa Zvezdanom Terzićem, a neću to iznositi u medije.

Republika

Foto: Starsport

Zvezdan Terzić i Barak Bahar

 

Možete li da nas upoznate sa članovima vašeg tima?

- Veći deo tima mi je ovde. Oni su mi veoma važni, posebno za prekide sa kojima radi trener golmana. Probaćemo da promenimo prekide, da ih poboljšamo. U Beogradu trenutno nije moj glavni asistent, isto kao ni psiholog. On neće biti ovde stalno, ali radiće sa fudbalerima. Neki su tu, neki u Izraelu, bez njih ne bih došao. Veoma su mi važni.

Šta će biti sa Aleksandrom Pešićem?

- Znam Pešića iz Izraela, davao je golove protiv mojih ekipa. Dobar je igrač, ako bude nešto da se kaže, reći ćemo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading