ŠAMPANJAC SE OTVARA NA ETIHADU! Mančester siti je ZVANIČNO šampion Engleske! Arsenal se OPROSTIO se od TITULE! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.05.2023

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Notingem Foresta pobedili su Arsenal rezultatom 1:0 (1:0) u 36. kolu Premijer lige.

ŠAMPANJAC SE OTVARA NA ETIHADU! Mančester siti je ZVANIČNO šampion Engleske! Arsenal se OPROSTIO se od TITULE! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Ukoliko je postojala dilema, više je nema: Mančester siti je novi-stari šampion Engleske!

Porazom na gostovanju Notingem Forestu, ekipa Arsenala je izgubila sve šanse da povrati izgubljeni presto i osvoji dugo čekanu titulu, pa će šampionski pehar Premijer lige ponovo ostati na Etihadu!

"Tobdžije" su na gostovanju "šumarima" doživeli drugi vezani poraz i, posle neuspeha od Brajtona u Londonu, zvanično se oprostili od dugo čekane titule.

Republika

Foto: Tanjug

 

Titulu "građanima" doneo je Tovi Avonji, koji je već u 19. minutu postigao, ispostavio se, gol koji je odlučio pobednika u ovom meču, a rastužio sve navijače Arsenala, koji će na pehar Premijer lige, morati da sačekaju neku drugu priliku.

Odolevali su izabranici Mikela Artete, veći deo sezone proveli na prvom mestu premijerligaške tabele, a onda je nastupila rezultatska kriza koja ih je koštala gubitka titule.

Poslednjeg aprilskog dana, Mančester siti je preuzeo tron Premijer lige i više ga nije ispuštao. Posao im je olakšao Arsenal, porazima u meču sa Brajtonom pre nekoliko dana, dok je poslednji na gostovanju Notingem Forestu samo potvrdio ono što se čekalo da bude zvanično - "građani" su ponovo najbolji klub u Engleskoj.

Četa Pepa Gvardiole imaće priliku da osvoji tri pehara u sezoni. Naime, Siti će za trofej Lige šampiona igrati protiv Intera, dok ih 3. juna čeka finale FA kupa sa gradskim rivalom Mančester junajtedom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading