IZBEGNUTA KATASTROFA! Kadeti Srbije porazom počeli takmičenje na EP! Slovenci nas već poslali kući?

Autor:

Sport

18.05.2023

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) poražena je u meču prvog kola grupne faze Prvenstva Evrope u Mađarskoj od Slovenije – 2:4 (0:3).

IZBEGNUTA KATASTROFA! Kadeti Srbije porazom počeli takmičenje na EP! Slovenci nas već poslali kući?

Foto: fss.rs

Sve je rešeno već u ranoj fazi utakmice kada je Slovenija iskoristila  individualne greške u igri naše selekcije i stekla dva gola prednosti - 0:2.

Srbija je mogla da se rezultatski vrati u meč posle dobrih prilika i pokušaja, pre svih Cvetkovića i Subotića, ali nedostajalo je i malo sreće, jer je u jednoj situaciji prečka bila saveznik Slovenije. I baš u periodu naše dominacije, usledio je kontranapad Slovenaca i realizacija Jakupovića za sada već ubedljivo vođstvo.

Foto: fss.rs

 

Selektor "orlića" Aleksandar Luković je u nastavku izvršio nekoliko izmena, ali Slovenija je ponovo došla do gola, strelac je bio Hrvatin. Imala je i Srbija prilika, nekoliko pokušaja, ali bez prave završnice. Sve do 66. minuta kada je ipak naplaćen veliki trud, Cvetković je uputio dobar udarac koji Trivunčević nije mogao da brani.

Foto: fss.rs

 

Do kraja meča igralo se uglavnom na polovini Slovenije, videli smo nekoliko dobrih pokušaja „orlića“, a posle fenomenalnog udarca A.Petrovića Srbija je postigla i drugi gol. Ostalo je bilo desetak minuta do kraja meča, ali nije bilo promene rezultata.

Priliku da popravi utisak Srbija će imati u 2. kolu, kada se sastaje sa Italijom, u nedelju 21. maja od 20 časova.

Ovim porazom, ipak, "orlići" su značajno smanjili šanse za prolazak dalje, jer je teško očekivati da će "azuri" ili Španci biti pogodni za "vađenje.

SRBIJA – SLOVENIJA 2:4 (0:3)

Strelci: Cvetković 66, Petrović 82 - Pejičić 4, Topalović 10, Jakupović 34, 52. Stadion: Global fudbal park. Sudija: Džejms Robinson (Severna Irska)

Srbija: Džodić – Simić (od 88. Milosavljević), A. Popović, Đurić – Vukojević, Petrović, Maksimović, Avdić (od 40. Mitrović) – Subotić (od 46. Popović), Cvetković – Sremčević (od 59. Delibašić).

Slovenija: Trivunčević – Kerin – Golčić, Obrić, Tomšić – Hrvatin, Pejičić (od 72. Bakšič) – Veber (od 54. Jelen) – Jakupović (od 86. Mlakar), Topalović (od 72. Kutoš), Bendra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading