ŠTA JE SAD OVO? Veliki LJUBIMAC delija najavio ODLAZAK sa Marakane! Zvezdaši u ŠOKU!

Autor:

Sport

11.05.2023

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bek Crvene zvezde Aleks Vigo nada se da će se na kraju sezone vratiti u River Platu.

ŠTA JE SAD OVO? Veliki LJUBIMAC delija najavio ODLAZAK sa Marakane! Zvezdaši u ŠOKU!

Foto: Starsport

Aleks Vigo proslavlja gol na derbiju

Odmah po dolasku na Marakanu sjajni Gaučos je ušao u srca delija. Sjajnim pogotkom u 169. Večitom derbiju koji je odlučio pobednika (1:0) izrastao je u miljenika severa, ali i igrama sebi obezbedio mesto u startnoj jedanaestorici.

Pokazao je Vigo da može da odgovori zahtevima na obe bekovske pozicije, a posle odbrane titule ukazala mu se prilika da sa Crvenom zvezdom u narednoj sezoni nastupi u grupnoj fazi Lige šampiona.

Uprkos svim ovim činjenicama, Aleks ne krije želju da se već na kraju sezone vrati u River Platu i ponovo zaigra u voljenom klubu. Nada se da će ovog puta iskoristiti šansu, koja mu je prethodnog puta izmakla.

Podsetimo, argentinski velikan je poslao Viga na pozajmicu u Independijente, a po njenom isteku u Zvezdu, ali defanzivac i dalje želi da zaigra u dresu "milionera".

- Želja mi je da dobijem još jednu šansu u Riveru, da bih se ostvario u tom klubu. Želim da igram i budem onakav kakav sam bio u Kolonu. Dok sam igrao tamo, pripremao sam se u svakom pogledu za River – fizičkom i psihičkom. Ali, nije se dogodilo. Morao sam da odem, ali nadam se da ću se jednoga dana vratiti. Takođe i u Independijente, koji je prelep klub - otkrio je Aleks Vigo za argentinski Tyc planove za budućnost.

Foto: Starsport

Aleks Vigo

Evocirao je uspomene na dane provedene u Riveru, a najviše mu je krivo što se divio svima: saigračima, ljudima oko kluba, a ponajviše Marselu Galjardu.

- Morao sam da odem u veliki klub, gde su bili sjajni igrači i odličan trener. Marselu Galjardu sam veoma zahvalan. Od trenutka kada sam došao, pa do odlaska, naučio sam mnogo od njega. Mislim da je moja greška bila ta što sam se divio igračima i treneru, brzo sam psihički pao. Da ne bih izneverio trenrera, koji mi veruje, i saigrače, gledao sam kako da ne pogrešim. Trebalo je više da uživam i igram na drugačiji način. Tamo gde sam stigao malo ko stigne, trebalo je da uživam u radu sa najboljim trenerom koji argentinski fudbal ima - nastavio je Argentinac i dodao:

- Rečeno mi je da neću imati prava na grešku, a istina je da te fudbal navodi da grešiš i napreduješ kroz greške. Sve vreme me je to pratilo. Uspeo sam to da prebrodim tako da sutra ne prolazim kroz isto.

Posebno je zahvalan Marselu Galjardu, uprkos tome što mu iskusni stručnjak nije dao priliku za dokazivanje.

- Marselo Galjardo me je naučio mnogim stvarima. Da igram maksimalno do kraja, učinio me je duplo boljim igračem, nego što sam bio ranije. Ako dođem u priliku da postignem pet ili šest golova – daću ih. Zahtevao je od mene da budem kompletan. U svakom pogledu.

Napomenuo je i Enca Pereza, za koga je takođe posebno vezan, kada je reč o ljudima iz River Plate.

- Enco Perez je sjajna osoba. Onog dana kada sam morao da napustim River mi je pozlilo, Enco je tada tražio da razgovara sa mnom. Lepo smo pričali, rasplakao me je... Tog razgovora se sećam i dan-danas. On nije bio samo kapiten, bio je više od toga. Nadam se da ću jednoga dana biti u prilici da ponovo delim teren sa njim. Kada je bio u Independijenteu, čuli smo se putem video-poziva, bodrio me je, govorio da nastavim da guram dalje. Milton Kasko me takođe uvek pita kako sam.

Foto: Starsport

 

Poslednji Superklasiko na Monumentalu doneo je pregršt uzbuđenja. Posle uspavanke u uvodnih sat vremena, usledio je haos u meču Boke i Rivera, uz sedam isključenja, dosuđeni penal u sudijskoj nadoknadi vremena i trijumf njegovog tima protiv omraženog rivala.

- Ovde je bilo kasno, ali video sam. Za mene je to bio jedanaesterac. I sudija ga je dosudio, bolje za nas ha-ha. Mislim da Agustin Sandez nije sve dobro video, jer se sve jako brzo odvilo na terenu. Nije imao vremena da reaguje - podvukao je Aleks Vigo.

Strelac za River Platu u pomenutom derbiju bio je Migel Borha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading