ČEKA SE SAMO ZVANIČNA POTVRDA! Poznato iz kog šešira Zvezda dočekuje ŽREB za Ligu šampiona!

Autor:

Sport

11.05.2023

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su 34. titulu u klupskoj istoriji i direktan plasman u najelitnije fudbalsko takmičenje.

ČEKA SE SAMO ZVANIČNA POTVRDA! Poznato iz kog šešira Zvezda dočekuje ŽREB za Ligu šampiona!

Foto: Starsport

Pre nešto više od dve nedelje, crveno-beli su pobedom nad TSC-om iz Bačke Topole osvojili šesti uzastopni pehar namenjen najboljoj ekipi na superligaškim terenima.

Crvena zvezda će tako od naredne sezone prvi put direktno ući u Ligu šampiona, a neivesnost je samo vladala oko toga da li će žreb za evropsku elitu sačekati iz trećeg ili četvrtog šešira.

Posle rezultata iz ostalih nacionalnih liga, koji su išli "na vodenicu" srpskog prvaka, izabranici Miloša Milojevića će izvlačenje kuglica u Nionu sačekati iz trećeg šešira, što znači da će za eventualne protivnike imati neke od ovih ekipa: Seltik, Real Sosijedad, Lans, Olimpik Marselj, Njukasl, Union Berlin ili Frajburg i neku od ekipa iz kvalifikacija, koji će završiti u poslednjem šeširu.

Republika

Foto: Starsport

 

Ako bi se gledala razlika u koeficijentima za petogodišnji i desetogodišnji učinak, Zvezdi daleko više odgovara kraći vremenski period, jer je u tom slučaju 47. na UEFA listi, dok je u sabiranju decenije tek na 57. poziciji.

Preciznije, kada bi se to dogodilo, crveno-beli bi bili u šeširu ispred Škota i Marselja, međutim, sa daleko manjim prilivom novčanih sredstava, jer su Seltik i Olimpik u tom periodu daleko ispred kluba sa Marakane.

Najmanje dva, tri, a postoji mogućnost da i sva četiri kluba iz kvalifikacione staze šampiona budu ispred Crvene zvezde. To su zagrebački Dinamo i Slavija Prag (ako obezbedi titulu u Češkoj, Sparta je lider sa dva boda više, a derbi se igra na Letni), međutim, Sparta ima slabiji koeficijent od srpskog predstavnika.

Foto: Tanjug/AP

Njukasl je među potencijalnim rivalima Zvezde

Preostali klubovi sa staze šampiona iz kvalifikacija su slabijeg rejtinga od Zvezde (grčki AEK ili Panatinaikos), Jang Bojs iz Švajcarske, turski Galatasaraj, Molde iz Norveške, stari znanac Kopenhagen ili Nordsjeland).

Dakle, spisak klubova koji su u četvrtom šeširu kao potencijalni rivali srpskog prvaka trenutno izgleda ovako: Seltik (Škotska), Njukasl (Engleska), Lans i Olimpik Marselj (Francuska), Real Sosijedad (Španija), Union Berlin (Nemačka) i dva kvalifikanta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading