SA ZVEZDOM TITULA, U ĐENOVI POTOP! Stanković ISPAO sa Sampdorijom u Seriju B!

Autor:

Sport

08.05.2023

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Sampdorije izgubili su status u Seriji A, porazom na gostovanju Udinezeu 0:2 (0:2).

SA ZVEZDOM TITULA, U ĐENOVI POTOP! Stanković ISPAO sa Sampdorijom u Seriju B!

Foto: Profimedia

Tokom blistave igračke karijere Dejan Stanković je znao samo za uspehe. Isto je nastavio i kao trener u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojio šampionsku titulu, da bi sada doživeo najteži udarac na klupi Sampdorije.

Porazom u Udinama od 0:2, klub iz Đenove je i teoretski izgubio status u Seriji A, pa će se od nove sezone takmičiti u drugoligaškom rangu italijanskog fudbala.

Preciznije, Sampdorija na kontu ima 17 bodova, čak 13 manje od Verone koja je prva "iznad crte" i opstanka, dok je "u igri" ostalo još maksimalnih 12 poena u preostala četiri kola.

Stanković je nedavno na konferenciji za medije podneo ostavku, ali je uprava Sampa odbila tu mogućnost, uz obrazloženje da će se po završetku sezone odlučivati o sudbini srpskog trenera.

Međutim, sada je nekadašnji šampion Italije i definitivno izgubio svaku šansu za opstanak, a da zlo bude gore po navijače ovog kluba, najomraženiji rival Đenova je izborila povratak u Seriju A. Ne treba zaboraviti da su pre samo nekoliko godina, navijači Sampdorije na ulicama Đenove "sahranjivali" rivalski klub, ali im se sada sve vratilo na najsuroviji način.

Udineze je oba gola postigao u prvom poluvremenu. Vođstvo domaćinu doneo je Pereira već u 9. minutu meča, dok je tačku na pobedu, posle asistencije Lovrića, stavio Masina 25 minuta kasnije.

Iako crno-beli nemaju takmičarske ambicije i na kontu imaju velikih 46 bodova, bezbrižni su na sredini tabele. I pored toga nisu imali milosti prema klubu sa "Luiđi Feraris" stadiona, na kome će se od jeseni gledati drugoligaški fudbal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading