ŠAMPION U TRI MEČA DAO VOŽDOVCU 12 GOLOVA! Šilja počeo, Zvezdin Bekam Završio!

Autor:

Sport

08.05.2023

18:09 >> 23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac „na krovu“ rezultatom 2:0 (1:0) i nastavili sa odličnim partijama na domaćoj sceni.

ŠAMPION U TRI MEČA DAO VOŽDOVCU 12 GOLOVA! Šilja počeo, Zvezdin Bekam Završio!

Foto: Starsport

Nije šampion Srbije oduševio igrom kao u većini prethodnih utakmica, ali je do bodova došao golovima svojih napadača Aleksandra Pešića i Jovana Mijatovića, upisavši treći vezani trijumf ove sezone nad „zmajevima“, uz ukupnu gol razliku 12:0!

Posle 4:0 na Marakani i još ubedljivijih 6:0 na ovom istom terenu, crveno-beli su sada bili "veoma blagi" i domaćina počastili samo sa dve lopte u mreži.

Iz prve ozbiljne situacije, izabranici Miloša Milojevića su došli do vođstva preko svog napadača. Iskoristio je popularni „Šilja“ oštar centaršut Gelora Kange iz kornera i silovitim i preciznim udarcem glavom naterao mladog golmana domaćiha Andriju Katića da bude savladan – 0:1.

U razmaku od osam minuta, mogao je Pešić u prvom poluvremenu još dva puta da se proslavi. Najpre je u 31. ponovo tukao u šesnaestercu Voždovca, a nekadašnji đak Zvezdine škole odlično odbranio njegov udarac, da bi u 39. još jednom izašao na „jedinicu“ domaće ekipe, međutim, ponovo je Katić pokazao vrhunske kvalitete i odbranio pokušaj strelca vodećeg pogotka za Zvezdu.

Voždovac - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

STRELCI: Pešić 6, Mijatović 72. STADION: TC Krov. Sudija: Pavle Tomić.

VOŽDOVAC: Katić – Zečević, Damjanović, Đorđević (58. Lazarević) - Ivezić (81. Stojisavljević), Jočić, Nešković (63. Matić), Đuričić - Pantović, Vujanović - Burmaz (81. Kadrić).

CRVENA ZVEZDA: Vasiljević – L.Nikolić, Leković, Dragović, Azarov – Kangva (od 60. Nikolić) - Kanga – Prucev (od 64. Mituljikić), Ivanić (od 71. Katai), S.Mitrović (od 71. Mijatović) – Pešić (od 60. Rakonjac).

Pokušali su „zmajevi“ nekoliko puta početkom drugog poluvremena da dođu do izjednačenja. Najbliži tome bili su u 51. minutu posle centaršuta Pantovića i udarca Vujanovića, čiji je šut otišao nekoliko metara pored Vasiljevićevog gola.

Nastavio je Andrija Katić i u nastavku meča da „nervira“ fudbalere Zvezde, pa je situaciju iz koje je Stefan Mitrović mogao da se proslavi, uspeo da odbrani šut bivšeg igrača Radničkog iz Niša.

Pokušao je Milojević uvođenjem Rakonjca, Jovana Mituljkića i Veljka Nikolića da unese „svežu krv“ u igri Zvezde, međutim, opasnijih napada nije bilo.

Republika

Foto: Starsport

Jovan Mijatović i Marko Rakonjac

Tek ulaskom Jovana Mijatovića, crveno-beli su došli do drugog pogotka i krunisali inicijativu. Mladi napadač je zamenio Mitrovića u 70. minutu, da bi već 60 sekundi kasnije preciznim udarcem po zemlji naterao do tada raspoloženog Katića da po drugi put bude savladan – 0:2. Bio je to njegov prvi gol u seniorskoj konkurenciji za šampiona.

Stvorili su domaći posle toga nekoliko izglednih prilika, ali su pokazali nepreciznost u završnici i ostali bez počasnog gola u ovom meču.

Kako je tekao meč, pročitajte dalje u tekstu:

Drugo poluvreme

Kraj utakmice, Crvena zvezda je pobedila Voždovac "na krovu" sa 2:0, golovima napadača Aleksandra Pešića i Jovana Mijatovića.

90. minut - Još dva minuta sudijske nadoknade u ovom meču.

87. minut - Crveno-beli rutinski privode posao kraju.

85. minut - Katai je bio u prodoru i šutirao, dobra šansa za Zvezdinog Magika.

81. minut - Faul za domaće, rezervista Stojisavljević je iznudio prekršaj.

77. minut - Ređaju se prilike Voždovca, ovog puta jak šut je uputio Miloš Pantović, sreća je bila na strani Vasiljevića, jer je lopta otišla preko njegovog gola.

Republika

Foto: Starsport

 

76. minut - Sada odlična šansa i za Burmaza, koji je loptu posle centaršuta Pantovića zahvatio glavom, ali je Vasiljević sjajno odbranio i izbio u korner.

74. minut - Prilika za Voždovac, tukao je Marko Mijailović sa distance, silovito, ipak ne i precizno.

72. minut - GOOOOOOOOOL!!! Jovan Mijatović daje gol posle samo 60 sekundi provedenih na terenu. Tek što je ušao, pogodio je po zemlji donji ugao nemoćnog Katića.

70. minut - Umesto Mirka Ivanića igraće Katai, dok će umesto Stefana Mitrovića na teren mladi Jovan Mijatović. Sada će kapiten biti Zvezdin Magiko, kome je ofanzivac iz Bačkog Jarka predao traku.

63. minut - Nova izmena u timu "zmajeva": Matić kod Voždovca ulazi umesto Neškovića.

Foto: Starsport

 

59. minut - Reaguje i Milojević, trostruka izmena u Zvezdi. Marko Rakojnac menja Aleksandra Pešića, Jovan Mituljikić je ušao umesto Jegora Pruceva, a Veljko Nikolić će zameniti Gelora Kangu.

58. minut - Dvostruka promena u Voždovcu, izlazi Đorđević ulazi Lazarević, na terenu je i Mijailović.

56. minut - Sjajna šansa za Stefana Mitrovića, udarac iskosa u suprotan ugao, Katić se izvio koliko je dug i odbranio i njegov udarac.

Republika

Foto: Starsport

 

51. minut - Uzvraća Voždovac i stvara dobru šansu. Pantović je probio po boku i centrirao, da bi udarac Vujanovića prohujao kraj Vasiljevićevog gola. Odlična šansa za domaće da stignu do izjednačenja.

51. minut - Ređa prilike Zvezda, sada je ponovo Katić pročitao Pešića, koji je odreagovao glavom na centaršut Kange iz "slobodnjaka". Napadač crveno-belih je sve dobro uradio, ali golman Voždovca danas ima svoj dan.

48. minut - Šansa za Crvenu zvezdu: Mitrović je pred golom domaćih uposlio Kangvu, Zambijac mu je vratio loptu, bivši igrač Radničkog je pokušao da šutira, ali ga je izblokirao Ivezić i prilika za goste da dođu do drugog pogotka je propala.

Foto: Starsport

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, bez izmena u obe ekipe.

Prvo poluvreme

Završeno je prvo poluvreme "na krovu", vođstvom Crvene zvezde od 1:0.

45. minut - PREČKA! Mogla je Zvezda do drugog gola, posle izvedenog faula Kange, Prucev je pokušao, lopta se odbila Lazaru Nikoliću čiji je projektil išao u mrežu, Katić je malo zahvatio, dovoljno da je skrene do prečke, pa se "bubamara" od konstrukcije odbila ispred njegove mreže!

43. minut - Uzvraća Voždovac, oštar centaršut uputio je Nešković, ali na drugoj stativi nije bilo domaćih fudbalera  da isprate njegovu nameru.

Foto: Starsport

 

41. minut - Dobar napad gostiju, Prucev je posle centaršuta glavom prebacio loptu ka Pešiću, međutim, odbrana "zmajeva" je biola prisebna. Posle novog kornera Kange, Katić je lako pokupio ubačaj Gabonca.

39. minut - Pešić ponovo izbija pred Katića, koji opet čita nameru strelca jedinog gola i fantastičnom intervencijom šalje loptu u korner. Isti je izveo Kanga i da puta centrirao, ali se Voždovac odbranio.

35. minut - Zvezda je imala kontru, Prucev je nesebično uposlio Pešića na strani, ali je napadač crveno-belih bio u ofsajdu i šansa da se ozbiljnije ugrozi Katić je propala.

33. minut - Sada prilika i za Ivanića, posle kornera Kange, odbila se lopta vezisti iz Bačkog Jarka koji se fintom izborio za šut.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Pešić

31. minut - Nova velika šansa za Zvezdu, Pešić je iskosa u šesnaestercu šutirao, ali se Katić istakao i sjajnom intervencijom sprečio napadača šampiona da postigne i drugi gol u ovom susretu.

29. minut - Ono što je na strani Voždovca je rezultat u prekršajima, "zmajevi" su ih napravili pet, naspram samo jednog gostiju.

26. minut - Odlična prilika za Zvezdu, Mitrović je centrirao u šesnaesterac za Ivanića, levom nogom je loptu zahvatio kreator igre crveno-belih, ali zamalo tukao pored gola.

25. minut - Još jedan đak Zvezdine škole Borisav Burmaz se našao u kontri, ali se spetljao i pao, ujedno je "uhvaćen" u nedozvoljenoj poziciji.

22. minut - Korner za Voždovac izveo je Jocić, ali je na mestu bio Dragović i glavom izbacio loptu iz svog šesnaesterca.

Republika

Foto: Starsport

 

20. minut - Ništa se ne dešava na terenu, potpuno je tempo opao, bez uzbuđenja na obe strane.

15. minut - Zvezda je stala posle vođstva, imaju gosti loptu u nogama, ali daleko od bilo kakve opasnosti po Andriju Katića.

9. minut - Zapretio je sada Pantović, mogao je Voždovac ozbiljnije da ugrozi Borjana, ali je propala prilika da se stvori opasnija šansa.

6. minut - GOOOOOOOL!!! Vodi Zvezda golom Pešića, posle drugog kornera koji je izveo Kanga, popularni Šilja je efektno glavom zakucao loptu u mrežu Katića.

5. minut - Sada i prvi korner za šampiona, loptu je Damnjanović izbacio van terena. Kanga je odigrao kratko do Kangve, posle čijeg udarca će Milojevićev tim izvesti i drugi korner.

3. minut - Prvi šut u okvir gola "zmajeva", uputila je Zvezda, Pešić je odigrao za Pruceva, čiji je udarac odbranio đak crveno-belih na golu Voždovca Andrija Katić.

1. minut - Utakmica je počela!

Uvod

19.00 - Minut ćutanja pre početka meča, za nastradale žrtve u masovnim ubistvima koja su se dogodila na Vračaru i u Mladenovcu.

Republika

Foto: Starsport

 

18.46 - Utakmica počinje za 15 minuta.

18.31 - Iako su prošli dani žalosti u Srbiji, zbog ubistva osmoro učenika u OŠ "Vladislav Ribnikar", navijači Crvene zvezde, popularne Delije najavile su da neće biti organizovanog navijanja, kao što je to bio slučaj i na prethodnom gostovanju u Kruševcu protiv Napretka.

18.21 - Na klupi crveno-belih ostali su: Osman Bukari, Strahinja Eraković, Aleksandar Katai, Srđan Mijailović, Jovan Mijatović, Jovan Mituljikić, Veljko Nikolić, Marko Rakonjac, Slavoljub Srnić i već pomenuti Aleks Vigo.

 

 

18.14 - Izašle su postave za današnju utakmicu, trener Zvezde Milojević napravio je velike izmene i na teren poslao Lekovića i Mitrovića kao bonuse, zatim talentovanog Rusa Jegora Pruceva, dok je na poziciji levog beka u odnosu na prošli meč ostavio Iraklija Azarova. Uz desnu aut liniju, umesto Aleksa Viga igraće Lazar Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading