MIJATOVIĆ ZA "REPUBLIKA.RS" ANALIZIRAO POLUFINALE LŠ: Istorija i mentalitet na strani Reala, Siti ODLIČAN, ali ima TRAUME!

Autor: Stefan Acevski

Sport

08.05.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Santijago Bernabeu nas očekuje pravi spektakl - finale pre finala.

MIJATOVIĆ ZA "REPUBLIKA.RS" ANALIZIRAO POLUFINALE LŠ:  Istorija i mentalitet na strani Reala, Siti ODLIČAN, ali ima TRAUME!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Real Madrida dočekaće u utorak od 21 čas Mančester siti u prvom meču polufinala Lige šampiona. Biće ovo repriza prošlogodišnje borbe za finale, tada je slavni klub iz prestonice Španije slavio zahvaljujući fenomenalnom Karimu Benzemi.

Svoja očekivanja od predstojećeg dvomeča za "Republika.rs" izneo je legendarni napadač "kraljevskog kluba" Predrag Mijatović.

- Po kvalitetu i jedne i druge ekipe, ovo bi se moglo nazvati finale pre finala. I jedan i drugi tim su u odličnoj formi, Siti je ove sezone sazreo, barem kada je Liga šampiona u pitanju, siguran sam da je njihov cilj ove sezone da uđu u finale, a zatim osvoje trofej. Real sa druge strane je ekipa koja je dominatna u ovom takmičenju. Od 1998. godine, kada sam i ja imao čast da budem protagonista velikog finala i osvojim trofej, pa evo sve do dan danas svako odigrano finale su osvojili, jedini veliki klub koji nema traumu izgubljenog finala. Siti je psihološki možda inferiorniji, jer se prošle godine Real na neverovatnan način vratio u poslednjim sekundama druge utakmice, to je trauma koja je pristuna, to nije lako zaboraviti - rekao je Mijatović, a zatim je analizirao igru popularnih "građana".

Republika

Foto: Starsport

Predrag Mijatović

 - Mislim da je Mančester siti ove godine za nijansu bolji od prošle sezone, konkretno mislim na dovođenje Erlinga Halanda - to je velika prednost. Kevin de Brujne igra bolje, kao i Džek Griliš. "Građani" su jako kompaktan tim i težak za eliminisati. Ipak, poznavajući Real Madrid, mentalitet i istoriju igrača, kao i samog kluba kao institucije, mislim da su psihološki u prednosti. Svakako će biti fenomenalna utakmica i mislim da će svi biti zadovoljni, a ja kao navijač Reala se nadam prolasku, iako sam siguran da će revanš utakmica sve rešiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading