ŠOKANTNO PRIZNANJE! Reprezentativka Srbije POBEDILA tumor, pa otišla na Svetsko prvenstvo!

Autor:

Sport

08.05.2023

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska košarkašica Saša Čađo priznala je kako se izborila sa opakom bolešću.

ŠOKANTNO PRIZNANJE! Reprezentativka Srbije POBEDILA tumor, pa otišla na Svetsko prvenstvo!

Foto: Starsport

Veliki broj medalja sa selekcijom Srbije osvojila je Saša Čađo, da bi sada u razgovoru za ATV priznala kako je pobedila tumor.

Košarkašica poljske ekipe Polkovice i aktuelna reprezentativka naše države je bila deo ekipe na Svetskom prvenstvu, koje je predvodila Marina Maljković. Srbija je ispala u četvrtfinalu od SAD-a, ali je nastup na Mundobasketu bio ogroman uspeh za Sašu Čađo koja je pred ovo prvenstvo saznala očajne informacije.

Čađo je u emisiji “Na ivici terena” ATV-a priznala da joj je samo mesec dana pred Mundobasket otkriven tumor koji je uspešno pobedila i odmah otputovala na Šampionat sveta!

- Prvi put pričam javno o tome i to sem mojih roditelja i uže porodice niko ne zna. Meni je pre pola godine dijagnostifikovan dobroćudni tumor. To se sve dešavalo mesec dana pred odlazak na Svetsko prvenstvo. Morala sam na hitnu operaciju. Sve to što mi se desilo me je zaista izbacilo iz takta. Operisana sam u roku od tri dana, onda sam dala sve od sebe da se nakon oporavka priključim reprezentaciji i da odem na Svetsko prvenstvo. Srećom, danas je sve dobro - objavila je Saša Čađo za ATV.

Foto: Starsport

Saša Čađo u meču sa Nigerijom

Odmah je reagovala selektorka Marina Maljković i uz pomoć Košarkaškog saveza Srbije, svojoj pulenki obezbedila najbolju moguću zdravstvenu negu. Operacija je uspešno završena, a banjalučka košarkašica kaže da je iz svega izašla jača.

- Život je sam po sebi stresan i teško je da se čovek ne nervira. Uvek postoji neka vrsta stresa, ali treba pronaći način da te neke nebitne stvari ne pogađaju. Ja sam, po prirodi, veoma emotivna i uvek se trudim da ljudima oko mene bude sve okej, a onda nekako najviše sebi štete nanesem. Ipak, učim kroz život šta sve mogu da izdržim i za šta sam sposobna. Želim da verujem da ništa ne može da me zaustavi u onome što sam zamislila - rekla je Čađo.

Ona je za nacionalni tim debitovala Evropskom prvenstvu 2015. godine i od tada je deo srpske selekcije sa kojom je ostvarila brojne uspehe, među kojima je i titula evropskog prvaka osvojena prošle godine.

Bilo je to drugo zlato na Kontinentalnim šampionatima za Sašu, jer je Srbija slavila i te godine, a veliki doprinos dala je reprezentaciji Srbije i u osvajanju evropske bronze 2019. godine, kao i trećeg mesta na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading