SRCE MI JE PRED KRAJ! Legendi svetskog fudbala živor je na ivici!

Autor:

Sport

08.05.2023

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak i posle srčanog udara Mark Overmars ne prestaje sa radom u Antverpenu.

SRCE MI JE PRED KRAJ! Legendi svetskog fudbala živor je na ivici!

Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Bivši holandski fudbaler Mark Overmars (49) krajem prošle godine preživeo je životnu dramu pošto je hitno hospitalizovan zbog problema sa srcem.

Nekoliko dana pred Novu godinu iz Holandije su stigle vesti da je slavni fudbaler imao srčani udar, ubrzo su se pojavile informacije da će sa njim biti sve u redu, da bi sada čuveni fudbaler ispričao da je situaciija bila daleko ozbiljnija nego što je u tom trenutku znala javnost.

- Teško mi je doći do daha kad puno pričam, nemam dovoljno energije da dugo ostanem fokusiran. Moje srce je 45 odsto mrtvo, ali ne žalite me. Ja sam srećan čovek, jedino što sam osuđen na to da svoju energiju raspoređujem pametnije - rekao je Overmars za belgijski "HLN", prvi put nakon dijagnoze i dodao:

- Ako je ispred mene dan u kojem imam puno važnih sastanaka, sav svoj fokus automatski prebacujem na njih. Svesno biram da ceo sledeći dan izgubim na oporavak. Radije bih umro nego prestao da radim - kazao je Overmars koji je trenutno zaposlen kao sportski direktor u belgijskom Antverpenu, dok je prethodno napravio najmoćniji Ajaks 21. veka koji je umalo došao do finala Lige šampiona 2019. godine, da bi potom dobio otkaz zbog seksualnog uznemiravanja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Proveo je deset godina u Ajaksu i odgovoran je za neke od najboljih transfera koje je klub napravio, poput prodaje Frenkija de Jonga ili Mathejsa de Lihta, dok je lično odgovoran i za kupovinu Dušana Tadića.

Podsetimo, Overmars je tokom karijere blistao u dresovima Ajaksa, Arsenala i Barselone, kao i reprezentacije Holandije koja je nas krajem prošlog veka dva puta rastužila.

Najpre je bio član tima koji je 1998. godine pobedio SR Jugoslaviju u osmini finala Svetskog prvenstva posle promašenog penala Predraga Mijatovića, da bi potom na EP2000 dao dva gola za 6:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading