VOŠA SLAVILA U NIŠU: Nikolićev lob dovoljan za polufinale!

Autor:

Sport

04.05.2023

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novosađani izborili plasman u četiri najbolje ekipe najmasovnijieg fudbalskog takmičenaj u državi.

VOŠA SLAVILA U NIŠU: Nikolićev lob dovoljan za polufinale!

Foto: FK Vojvodina

Novosadska Vojvodina poslednji je polufinalista Kupa Srbije, pošto je kao gost savladala Radnički u Nišu rezultatom 1:0.

 

 

Voša je imala prvu veliku šansu, u devetom minutu Topić je dubinskom loptom spojio Baraja sa golom, golman Rosić je refklesno odbranio i sačuvao mrežu.Gosti su sledeću šansu imali u 23. minutu, posle uigrane akcije iz prekida, Čumić je proigrao Zukića, ali je i njegov udarac zaustavio golman Rosić.

Domaći tim je dobru priliku propustio u 28. minutu, posle centaršuta sa desnog boka, Belaković je gađao preko gola.U 43. minutu Vojvodina je povela, Iv Baraj je odličnim presingom oduzeo loptu na 40 metara, lopta je došla do Nemanje Nikolića koji je snimio istrčalog golmana i lob udarcem pogodio mrežu za 0:1.

Voša je krenula ofanzivno i u nastavku, u 49. minutu gosti su imali tri pokušaja u jednoj akciji. Baraj je izveo prekid sa desne strane, glavom je gađao Nikolić, potom je na odbijenu naleteo i Čumić, Rosić je oba udarca zaustavio, a onda je i Jeličić poslao loptu preko prečke.

U 57. minutu Zukić je oprobao udarac sa distance, sa nekih 30 metara, opet je na mestu bio golman Rosić. Radnički je u nastavku prvi put pripretio u 60. minutu, Mesarović je iskosa sa desne strane šutirao direktno u Simića. Još bolju priliku imao je Marjanović u 72. minutu, kada je nakon kornera glavom gađao u golmana Carevića.

Radoslav Batak je u finišu napravio promene da osveži tim u veznom redu, ulaskom Busnića i Milosavljevića umesto Čumića i Topića. U poslednjim trenucima meča golman Radničkog Rosić je oborio Miloševića van šesnaesterca i zaradio drugi žuti i crveni karton.

Dva minuta kasnije, nakon VAR asistencije i igre rukom defanzivca Radničkog, sudija je pokazao na belu tačku, ali je Vukčević gađao pored stative.

Ranije danas plasman u polufinale Kupa Srbije izborili su TSC i Čukarički. TSC je u Bačkoj Topoli pobedio Novi Pazar rezultatom 4:0, dok je Čukarički u Surdulici nadigrao Radnik 1:0. Crvena zvezda je sinoć posle boljeg izvođenja penala u Kruševcu savladala Napredak rezultatom 4:2.

Polufinala Kupa Srbija su na programu 17. maja, a finale će biti odigrano osam dana kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading