MILOJEVIĆ O ZVEZDINIM TALENTIMA! Evo šta OČEKUJE od NJIH DVOJICE!

Autor:

Sport

01.05.2023

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je u 33. kolu Mozzart Superlige Srbije pregazila Čukarički sa 4:0 i potvrdila primat na domaćoj sceni.

MILOJEVIĆ O ZVEZDINIM TALENTIMA! Evo šta OČEKUJE od NJIH DVOJICE!

Foto: Starsport

Miloš Milojević tokom meča Radnički - Zvezda na "Čairu"

Duel sa "brđanima" obeležio je Irakli Azarov, nekadašnji prvotimac Dinama iz Batumija se istakao asistencijom i dobrim učinkom po levom boku.

- Naš cilj je da svakog igrača podignemo na viši nivo kako bi pokazao dobre strane. Azarov ih svakako ima. u smo i da sakrijemo slabije aribute. Sve je bolji i bolji. Zna i on šta mu nedostaje, uporno radi na tome i zato mu se vraća na uakmicama. Ima jaku dobru kombinatoriku, čita igru, vidi se da dolazi iz drugačije metodologije. Nažalost. Ta njihova metodologija je kompletnija nego naša, to moram da priznam. Azarov, Mitrović i Ivanić su dobro sarađivali. Ima on nedostatke, želim da budem pozitivan. Sa druge strane i Nikolić može da mnogo napreduje - rekao je trener Zvezde Miloš Milojević posle pobede nad Čukaričkim.

Elaborirao je potom situaciju oko Jegora Pruceva i drugačiju metodologiju rada.

- Ne znam šta oni rade, niti kažem da imaju bolju metodologiju od srpske, ali ako pogledate igrače koje imaju. Hvataju neke zahteve pozicionog fudbala koje kod nas malo igrača hvata. Govorimo o Azarovu, zatim i zadnjem veznom iz reprezentacije Gruzije. Mi imamo najbolju omladinsku školu u zemlji, mnogo igrača je prodato odavde, ali da bismo napravili top igrače i reprezentativce, postoji neki metodološki proces. Fudbal se razvija, morate da se menjate. Kao da neke nerazvijene zemlje bolje rade, da su željni učenja. Mi smo nekako poznati po statičkom mozgu, to nije dobro za srpski fudbal. Ne kritikujem nikog, samo kao trener Zvezde imam obavezu da to kažem.

Usledilo je objašnjenje:

- Ovo je turbolentno područje, Balkan. I u kadetima ako izgubite tri utakmice na udaru ste, bez obzira da li u Zvezdi ili Čukaričkom. Da bi postojao neki sistem, mora da ima kontinuieta i vere. Mnogo puta vreme rezultata i rada se ne poklope, nekada se poklope.  

Foto: Starsport

Jegor Prucev

Povratnik na Marakanu Uroš Spajić postigao je prvenac u Zvezdinom dresu, ali je veliku pažnju zavredela i majstorija petom Nikole Mituljkića, koja ipak nije završena pogotkom.

- Mene raduje da Nikola Mituljikić dolazi u te pozicije. To znači da ima kvalitet da prepoznaje situacije. Da bi poszitao te golove mora da igra i radi više. Ako shvati to na taj način, a ne kao razočaranje, mislim da će postizati golove. Izuzetno talentovan igrač, koji mora što pre da shvati da je biti talentovan samo jedna stvar. Biti kompatitivan igrač koji Zvezdi donosi bodove i golove sa te pozicije je nešto drugo. Mora da bude brutalniji.

Potpuno drugačija slika Crvene zvezde viđena je protiv Čukaričkog, u odnosu na 170. Večiti derbi sa Partizanom, gde je šampion izgledao "nezainteresovano".

- Sada kad pogledam energetski staus i želju, verovatno bih izveo ovaj tim. Protiv Čukaričkog smo izgledali bolje, ulazili u više zahteva, držali dobre distance osim osam do 12 minuta. Lako je sada posle uakmice, treba biti pametan pre. Plan je bio da odigramo sa najjačeom ekipom u derbiju. Da smo postigli gol, čak i Partizan, verujem da bi bila bolja utakmica. Ovako je bila u domenu duplo golo. Jesmo imali kontrolu u prvom poluvremenu,  falilo je malo srasti, završnice, da se dolazi sa više igrača u boks. Ne želim da skidam odgovornost sa sebe, tražili smo nešto. U jednom periodu smo dobili, u jednom nismo. To je proces, potrebno je vreme, igrači sa kojima raspolažete, dodatna selekcija.

Republika

Foto: Starsport

 

Titula je odavno obezbeđena, naredni cilj je kup, a trener crveno-belih pokušava da nađe motivaciju za igrače u finišu sezone.

- Nije lako, ali ne bih se menjao ni sa jednim kolegom u ligi. Imam najbolje igrače i najbolje uslove za rad. Imao sam prednost koju mi je Dejan Stanković ostavio, ne bih sebe sažaljevao. Nije lako, perfekcionista sam i vrlo zahtevan. Uvek tražim više, nismo svi igrači i ja na istom stepenu karijere. Neki su pri kraju, jako ostvareni, dok sam ja u pionirskim selekcijama. Ima mimoilaženja u nekim ambicijama, ali za sada dobro guramo. Gura Borjan kao kapiten, tu su mi i saradnici. Moramo da se stegnemo do kraja, imamo i kup.

Na kraju se ponovo osvrnuo na duel sa izabranicima Dušana Kerkeza.

- Prvo poluvreme jako dobro, nagrađeni smo za zahteve koje smo ispoštovali. Nagrađeni smo prvim golom, povratna lopta, napadanje prostora, dolazak sa više igrača u boks što stalno tražimo, a nekada ne dobijamo. Imali smo mnogo dobrih situacija da postignemo golove, kada svi igrači uđu u zahtev mnogo je lakše. Imali smo samo mali pad, nije mi se to svidelo. Ja to zovem Havaji fudbal, gde su pet igrača gore i pet dole. Stalno loša tranzicija. Momci koji su ušli su doneli energiju, bili su sveži, videlo se da im fali malo takmičarskog ritma i dodira na lopti - istakao je Miloš Milojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading