OD SELA DO LIGE ŠAMPIONA: Uspon TSC iz Bačke Topole

Autor:

Sport

29.04.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od bačkog zonaša 2015. za desetak godina stigli su do drugog mesta u Superligi i nadomak su plasmana u treće kolo elitnih kvalifikacija.

OD SELA DO LIGE ŠAMPIONA: Uspon TSC iz Bačke Topole

Foto: Starsport

TSC - Čukarički

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole primer je kako uspešnim poslovanjem stići od trnja do zvezda. Neverovatan, gotovo filmski uspon kluba sa severa Srbije najbolje oslikava činjenica da su od Bačke zone za manje od deceniju stigli nadomak Ligu šampiona, pošto drugo mesto koje zauzimaju u Superligi garantuje elitne kvalifikacije od trećeg kola.
U četvrtak su preuzeli vice-šampionsku poziciju od direktnog konkurenta Čukaričkog, trijumfom od 1:0 na svom terenu, pa oba tima pet kola pre kraja tekuće kampanje imaju po 65 bodova. 

- Imamo fenomenalnu atmosferu u svlačionici i to nas drži dugo. Zajedništvo i duh svlačionice se oslikava u našim rezultatima, a proslave su samo šlag na torti - kaže za portal Republika.rs golman TSC Nenad Filipović i osvrće se na naredni ogroman ispit u ponedeljak kada im na noge stiže Partizan:

- Nema opuštanja. Naročito ne u plej-ofu, jer svaka utakmice ne donosi tri, već šest bodova budući da ostavljaš konkurenciju iza sebe, dok se ti dižeš. Svaka utakmica nam je finale, tako je bilo protiv Čukaričkog i biće s Partizanom.

Foto: Starsport

Čuvar mreže TSC Nenad Filipović

Filipović (36) je jedan od sinonima za uspon TSC, pošto je već pet godina među stativama.

- Ništa nije slučajno. Ko prati razvoj TSC svestan je da se sve radi sistemski. Došao sam pre pet godina i već tada se nazirao projekat.  Pokojni sportski direktor Zoltan Sabo jasno mi je predočio kakve planove klub ima u budućnosti. Sada je vrhunska atmosfera u i oko kluba, gine se za svaki bod. Euforija se oseća sa svih strana, ali spuštamo se na zemlju jer nas čekaju okršaji na dva fronta - zaključio je iskuni čuvar mreže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading