DRAMA ĆE TRAJATI DO KRAJA MAJA: Partizan ostaje BEZ Evrope?

Autor:

Sport

03.04.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa iz Humsku ulice se nalazi u velikom problemu pred finiš sezone.

DRAMA ĆE TRAJATI DO KRAJA MAJA: Partizan ostaje BEZ Evrope?

Foto: Republika

Stadion u Humskoj

Crno-beli su u subotu uveče doživeli poraz od Vojvodine u Novom Sadu (2:1), koji ih je dodatno udaljio od drugog mesta na tabeli Superlige Srbije, pa ih do kraja prvenstva očekuje grčevita borba za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Pobeda Vojvodine nad Partizanom u okviru 28. kola Superlige produbila je agoniju i grobari se sada pribojavaju najcrnjeg scenarija. S obzirom na to da su se Novosađani ozbiljno uključili u borbu za prva četiri mesta, crno-beli bi lako mogli da ostanu bez plasmana u Evropu budući da su poodavno ispali iz Kupa. Izabranici trenera Duljaja imaju samo četiri boda više u odnosu na Vošu uoči preostala dva kola ligaškog dela sezone, odnosno sedam rundi u plej-ofu. Inače, Partizan pred doigravanje igra još protiv Voždovca (5. april) i Čukaričkog (9. april).

Situacija je još gora nakon nedeljnih utakmica u okviru Superlige Srbije. TSC je savladao Radnik sa 1:0, dok je Čukarički bio bolji od Radničkog u Nišu sa 2:0, pa su sada crno-beli na neverovatnoj četvrtoj poziciji domaćeg šampionata.

Foto: Starsport

Igor Duljaj, trener FK Partizan

Crvena zvezda je gotovo sigurno obezbedila šampionsku titulu, pošto trenutno ima 76 bodova, čak 18 više od ekipe TSC-a, a razlika u odnosu na prošlu nedelju je ta što je sada Čuka treća sa 56 bodova. Partizan ima samo 54. Na petom mestu Vojvodina ima 50.

Nakon poslednja dva kola regularnog dela, imaćemo još sedam mečeva u okviru plej-ofa, a ukoliko ekipa Igora Duljaja ubrzo ne popravi formu, moguće je da će se crno-beli u završnim utakmicama prvenstva boriti za izlazak u Evropu, što je pre nekoliko meseci delovalo gotovo nemoguće.

Ipak, Partizan je slavio samo jednom u poslednjih šest duela u prvenstvu, a njhovi glavni rivali su u finišu podigli formu, pa će njihovim stopama morati i Duljajeva četa, ako želi bilo koje evropsko takmičenje sledeće godine.

Priliku da započnu pobednički niz "parni valjak" će imati već u sredu, kada će se sastati sa ekipom Voždovca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading