MOŽE LI ČUKA U LIGU ŠAMPIONA? Legendarni napadač jasan: To je VELIKA STVAR za srpski fudbal!

Autor:

Sport

24.04.2023

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo bi mogla da bude istorijska sezona za tim sa Banovog brda.

MOŽE LI ČUKA U LIGU ŠAMPIONA? Legendarni napadač jasan: To je VELIKA STVAR za srpski fudbal!

Foto: Starsport

Fudbaleri Čukaričkog

Fudbaleri Čukaričkog igraju sezonu iz snova.

Tim sa Banovog brda nalazi se na drugom mestu na tabeli u Superligi Srbije, te je posle dve vezane pobede protiv Partizana istakao najozbiljniju kandidaturu za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Čuka sada ima 65 bodova, tri više od TSC-a i čak osam više od Partizana i u poslednjih šest kola ulazi sa realnim šansama za istorijski uspeh. O fenomenalnim rezultatima najprijatnijeg iznenađenja Superlige Srbije razgovarali smo sa Nenadom Mirosavljevićem, legendarnim napadačem koji je ostavio dubok trag na Banovom brdu, učestvovao u osvajanju Kupa Srbije u sezoni 2014/15 i u nekoliko navrata igrao kvalifikacije za Evropu, a na 74 utakmice uspeo je da postigne 16 pogodaka.

- Veliki uspeh je to što se nalaze na drugom mestu. Ima još šest utakmica, tu je TSC najozbiljniji konkurent za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ostvario je Čukarički dve pobede protiv Partizana u kratkom vremenskom periodu, napravili su dosta veliku prednost u odnosu na Partizan, u povoljnijoj su poziciji i kada se gleda TSC tako da bi ovo zaista mogla da bude istorijska sezona - rekao je Mirosavljević za naš portal, pa dodao:

Republika

Foto: Starsport

Nenad Mirosavljević u dresu Čukaričkog

 

- Dobro je za srpski fudbal što je i drugom i trećem mestu u Superligi ove sezone (ili osvajaču Kupa ako tu dođe do iznenađenja i neko iz drugog plana stigne do trofeja) obezbeđena grupna faza nekog evropskog takmičenja. To je velika stvar i ogroman iskorak.

Ipak, Nenad Mirosavljević nije veliki optimista i ne veruje da će Čukarički uspeti da napravi senzaciju i stigne do grupne faze Lige šampiona.

- Iskreno, to je prevelik zalogaj jer tu se nalaze ozbiljni klubovi sa mnogo većim budžetima i iskustvom. Mada, nikad se ne zna - smatra čuveni napadač.

Republika

Foto: Starsport

Nenad Mirosavljević u dresu Čukaričkog

 

Najveće razočaranje sezone definitivno je Partizan, još jedan klub u kom je Mirosavljević ostavio dubok trag. Veliko je pitanje da li će crno-beli uopšte ići u Evropu, ali Nenad Mirosavljević veruje da će se u finišu sezone sve popraviti.

- Moraju da se trgnu iz svega i pored toga što situacija nije laka ni dobra. Plej-of je takav sistem da je ostalo osam najboljih klubova i moguće je da svako svakog pobedi. Njima je svaka utakmica do kraja na život i smrt - zaključio je Mirosavljević.

U narednom kolu koje je na programu u sredu i četvrtak Čukarički će gostovati TSC-u (četvrtak, 18.30) u meču posle kog bi mnoge stvari u borbi za drugo mesto mogle da budu jasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading