CRNI DANI ZA NEKADA SLAVNI KLUB IZ HUMSKE: Partizan pada na peto mesto i ostaje bez Evrope

Autor:

Sport

22.04.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U samo nedelju dana "valjak" očekuju tri izuzetno teške utakmice plej-ofa Superlige, protiv Čukaričkog i TSC u gostima, odnosno Zvezde kod kuće.

CRNI DANI ZA NEKADA SLAVNI KLUB IZ HUMSKE: Partizan pada na peto mesto i ostaje bez Evrope

Foto: Starsport

Igor Duljaj

Ne nazire se kraj agoniji Fudbalskog kluba Partizan! Nakon poraza od Čukaričkog (1:0) u odloženom meču 30. kola Superlige, crno-beli u plej-of ulaze s četvrte pozicije, a da nesreća ne dolazi sam, govori pogled na njihov raspored utakmica u razigravanju, gde "parni valjak" za samo nedelju dana može da sklizne na peto mesto, koje bi ga ostavilo bez plasmana u evropske kvalifikacije.

Podsetimo, ove sezone čak pet klubova iz naše lige moglo bi da igra u takmičenjima pod okriljem UEFA. Ali, kakve je sreće, Partizan čak i kao peti može da ostane bez Evrope ukoliko četiri prvoplasirana tima Superlige ne osvoje Kup.

- Situacija je takva da više ništa ne može da me iznenadi, nakon onih katastrofa od Mladosti GAT i Radničkog 1923. Ovo je početak kraja. Ako se ne plasiraju, biće strašna stvar jer bez Evrope sve gubi smisao. A odavno kuva. Način razmišljanja, selekcija igrača, sve to nema veze s mozgom. Bez ikakve logike, pa ovo što se dešava zapravo je prirodna stvar. Za mene najupečatljivija stvar, iako ne pratim mnogo našu ligu, jeste avetinjski prazan stadion. Nas je, bre, na treningu gledalo od 3.000 do 5.000 ljudi, a sada za pet meseci ne dođe toliko na stadion. Sve je devalvirano i na snazi je težak period za navijače i one koji pripadaju Partizanu - kaže za Republika.rs Ivan Golac, legendarni fudbaler crno-belih.

Foto: Starsport

Ivan Golac

Naruku timu Igora Duljaja ne ide ni raspored u narednih nedelju dana. Najpre gostuju trećeplasiranom Čukaričkom, potom im dolazi šampion Crvena zvezda, pa putuju TSC, koji je na drugom mestu.

- Svi su oni bolji od Partizana, čim su iznad njega na tabeli. Nekada su u Evropi igrali najbolji, a sada ulaze prosečni klubovi, koji bi u moje vreme igrali zonu. Postaje pomalo besmisleno. Stoga bi bilo frapantno i nedopustivo da Partizan na kraju plej-ofa, u ovakvoj ligi, zauzme peto mesto - zaključio je Golac.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Čukarički - Partizan
Večiti derbi bez publike!

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je odlučila da sankcioniše fudbalske klubove Partizan i Čukarički zbog nereda navijača na Banovom brdu u poslednjem kolu ligaškog dela sezone. Klubovi će biti kažnjeni novčano i s od dve do tri utakmice igranja pred praznim tribinama, što znači da će se 170. večiti derbi 26. aprila, u okviru plej-ofa, igrati bez publike na stadionu u Humskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (3)

Loading
Aleksandar

22.04.2023 10:24

Ništa novo ovako stanje dok se ne smeni uprave

Trt-mrt

22.04.2023 13:45

Privatizacijaaaaaaa! Jedino, moguće rešenje.

Max90

24.04.2023 12:41

Duljaje i uprava napolje odmah sada