NIJE SAMO BELIĆ! Duljaj otkrio: Partizan OSAKAĆEN pred derbi!

Autor:

Sport

25.04.2023

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener crno-belih govorio je o kadrovskoj situaciji uoči duela sa Zvezdom.

NIJE SAMO BELIĆ! Duljaj otkrio: Partizan OSAKAĆEN pred derbi!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Sve je spremno za predstojeći 170. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde.

Utakmica će se odigrati u sredu od 18.30 u Humskoj i daleko veći rezultatski značaj imaće za domaćina. 

Partizan bi u slučaju neuspeha ozbiljno ugrozio šanse da se plasira u neko od evropskih takmičenja naredne sezone jer se trenutno nalazi na četvrtom mestu Superlige Srbije sa 57 osvojenih bodova koliko ima i petoplasirana Vojvodina, dok TSC na trećem mestu beži pet, a Čukarički na drugom čak osam poena. Sa druge strane, Crvena zvezda je već osvojila titulu, tako da će daleko rasterećenije ući u ovaj okršaj. Svoja očekivanja pred 170. večiti derbi izneo je šef stručnog štaba Partizana, Igor Duljaj.

- Specifično je po mnogo toga. Mislim da nema nikakvog smisla igrati ovakvu utakmicu bez publike, veoma je teška situacija, ali ne možemo da je izbegnemo. Mi možemo da pokažemo karakter ako ga imamo, a verujem da ga imamo. Imamo probleme, ali ne bežimo od njih. Belić ima kartone, tražićemo neka druga rešenja za bonus igrače. Nemam šta da krijem, ali tek danas ću videti ko je spreman za predstojeću utakmicu - rekao je Duljaj, pa nastavio:

- Momenat nije sjajan, nema puno vremena i vreme ne možemo da kontrolišemo. Pamte se samo rezultati, veoma je teško i ta utakmica protiv Zvezde mora da se igra. Zvezda će sigurno biti maksimalno motivisana.

Republika

Foto: Starsport

Igor Duljaj

 

Još jednom se potom trener Partizana dotakao tog lošeg momenta.

- Nije već duže vreme dobar momenat, ali u jednom trenutku morate uzvratiti udarac. Moja leđa mogu da podnesu veliki teret, ali ne mogu prihvatiti teret igrača. Oni moraju da podele teret zajedno sa mnom. Teren je jedino merilo da pokažemo ko koliko vredi. Sve što se priča okolo mora da se poništi. Priča se te nema plate, te ovo, te ono. Mi moramo sve ostaviti po strani i odigrati za grb Partizana.

Derbi će se odigrati bez prisustva publike što smeta Duljaju.

- Bio bih najsrećniji da vidim pun stadion bez obzira na skandiranje. Biće mrtva atmosfera, ovaj derbi mora da se odigra, ulog je velik što se tiče Partizana i daćemo sve što je u našoj moći da se izvučemo iz ove situacije.

Kadrovska situacija nije idealna.

- Belić neće igrati, Fejsa se požalio na povredu, Andrade je takođe povređen, moram videti u toku današnjeg treninga kakva je situacija. U ovom trenutku imam sastav, ali svi moraju biti zdravi.

Republika

Foto: Starsport

Ljubomir Fejsa protiv Vojvodine

 

Kako će Duljaj spremiti fudbalere za derbi?

- Najteži teg nije u nogama, nego u glavi, to je činjenica. Možete pričati šta god, da puštate filmove, ali to su gluposti. Poenta je da sam sebe motivišeš, da budeš pošten prema sebi. Da kažeš da si dao sve od sebe. Svako mora da pođe od sebe. Pokušao sam da ih spremim na mnoge načine. Kad bih znao idealno rešenje bilo bi lako. Neki put imate lošu situaciju i manje lošu situaciju, izabraćete ovu drugu. Nikada ne smišljam govore već im kažem šta mi je na srcu pred start utakmice.

Da li igrači daju maksimum na treninizima?

- Moj osećaj je da oni daju maksimum i to kada bi moglo da se prenese na utakmicu mislim da ne bi bilo problema. To su činjenice. Ja ne mogu da im uđem u glavu. Sada su druga vremena od onih kada smo mi igrali. Teško je onom što radi u pekari ili rudniku, mi smo sportisti koji treba da budu pošteni prema sebi, klubu i grbu koji predstavljaju. Što se tiče treninga ja nemam niti jednu zamerku.

Republika

Foto: Starsport

Igor Duljaj

 

Ipak, nema nameru trener Partizana da tera bilo koga od fudbalera iz kluba.

- Ja nemam moć odlučivanja u kontekstu da vodim klub, već da budem trener. Težak je termin "oterati nekoga". Treba završiti sezonu, pa podvući crtu. Mladi igrači su najlakši alibi za svakog trenera, a ubićemo i njega. On će dobiti minute, ali treba da raste uz ekipu postepeno.

Takođe, Igor Duljaj izjavio je i saučešće porodici Igora Kalabe, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde koji je iznenada preminuo.

- Želeo bih da izjavim duboko saučešće porodici Kalaba. Ova vest me je duboko potresla, to je jedan od najpoštenijih momaka i najtalentovanijih igrača Crvene zvezde ikada. Duboko saučešće njegovoj porodici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
ARMIJA NAVIJACA ISKRENIH

25.04.2023 17:44

Posalji VAZURU I ,,DZUKELICA" na terem. Mam*cu Im MAFIJASKU !

MAFIJU kod BELIVUKA

25.04.2023 17:51

@ARMIJA NAVIJACA ISKRENIH - BRAVO.

Beogradjani

25.04.2023 17:50

Neka se,, UPRAVA" skine. MAFIJASI se u sve razumeju.