PRAVDA! Juventusu ukinuta kazna od 15 bodova, sada strepe Milan i Inter!

Autor:

Sport

20.04.2023

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Stara dama" je sad treća sa 59 bodova, tri više od četvrtoplasirane Rome i dva manje od Lacija koji je na drugom mestu.

PRAVDA! Juventusu ukinuta kazna od 15 bodova, sada strepe Milan i Inter!

Foto: Tanjug/AP

Filip Kostić i Dušan Vlahović

Sportski sud u Lozani poništio je Juventusu kaznu oduzimanja 15 bodova u Seriji A, koju je "staroj dami" izrekao Fudbalski saveza Italije. 

 

 

Podsetimo, Juventus je bio kažnjen od čelnika FS Italije jer je utvrđeno da je u klubu bilo finansijskih malverzacija i tajnih plaćanja igrača tokom ranih faza epidemije korona virusa.

Kazna izrečena u januaru zbog veštačkog naduvavanja transfera, sve kako bi se povećala kapitalna dobit, "ubila" je nade tima Dušana Vlahovića i Filipa Kostića da mogu u Ligu šampiona naredne sezone, ali posle saslušanja žalbe ista je i ukinuta.

Ceo upravni odbor Juventusa je podneo ostavku nakon sankcija, uz zabrane rada u fudbalu Fabiju Paratićiju na dve i po godine, Andrei Anjeliju i Mauriciju Arivabeneu na po dve, Federiku Čerubiniju na 16 meseci, a Pavelu Nedvedu na osam.

Kazna je proširena i na ceo svet i to na insistiranje FIFA, zbog čega je Paratići bio primoran da napusti Totenhem.

Posle vraćanja 15 bodova, gigant iz Torina je sad treći sa 59 bodova, šest više od petoplasiranog Milana i osam od Intera. Prva četiri mesta u Seriji A garantuju igranje u Ligi šampiona naredne sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading