NOVI UDARAC ZA RUSIJU! Zabranjeno im učešće i na OVOM takmičenju!

Autor:

Sport

20.04.2023

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Rusije neće učestvovati u pretkvalifikacijama za Evrobasket 2025. godine.

NOVI UDARAC ZA RUSIJU! Zabranjeno im učešće i na OVOM takmičenju!

Foto: pixabay.com

Košarkaška lopta

Nedavno je Rusima stavljena zabrana i na učešće u pretkvalifikacionom ciklusu za Olimpijske igre u Parizu, a sada je FIBA izrekla novu suspenziju zbog rata u Ukrajini.

Iz sedišta FIBA Evrope stiglo je pismo ukrajinskom Savezu od Izvršnog komiteta, u kome se jednoglasnom odlukom saopštilo da na snagu stupa zabrana igranja Rusiji i Belorusiji u pretkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Posle ove odluke, Rusija će propustiti tri velika takmičenja, jer je nije bilo ni u kvalifikacijama za ovogodišnji Mundobasket, pošto joj je takođe bila izrečena suspenzija zbog početka rata u Ukrajini.

Potom joj je zabranjeno da učestvuje na Olimpijskim igrama, a propustiće i naredni Evrobasketu koji se igra naredne godine na Kipru, u Finskoj, Letoniji i Poljskoj.

Republika

Foto: Starsport

 

Gradovi domaćini završnog turnira Šampionata Evrope biće Limasol, Helsinki, Riga i Katovice.

Titulu brani reprezentacija Španije koja je u finalu savladala Francusku rezultatom 88:76.

Medalju na potonjem Evrobasketu je osvojila i Nemačka, pošto je u borbi za treće mesto bila bolja od Poljske sa 82:69.

Rusija je, inače, sa 15 zlatnih medalja (14 osvojenih kao Sovjetski savez) najuspešnija selekcija na Evropskim prvenstvima. Poslednju je osvojila 2007. godine pobedivši u finalu Špance 60:59, pod današnjim nazivom.

Selekcija Srbije je, podsetimo, posle maksimalnog učinka i svih pobeda u grupnoj fazi eliminisana već u osmini finala od reprezentacije Italije, istog rivala zbog kojeg je propustila i Olimpijske igre u Tokiju prošle godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading