NOVI ŠAMAR ZA RUSIJU! Zbornaja IZBAČENA sa Olimpijskih igara u OVOM sportu! Poznato i ko ih MENJA!

Autor:

Sport

19.04.2023

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusima je omogućeno da učestvuju samo u individualnim sportovima.

NOVI ŠAMAR ZA RUSIJU! Zbornaja IZBAČENA sa Olimpijskih igara u OVOM sportu! Poznato i ko ih MENJA!

Foto: pixabay.com

Košarkaška reprezentacija Rusije neće učestvovati na predstojećem pretkvalifikacionom turniru za učešće na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu!

Ovakva odluka stigla je iz sedišta Međunarodne košarkaške federacije, koja je ostala dosledna tome da ruskim sportistima nije dozvoljeno ekipno da se takmiče.

Kako prenosi AP, stav FIBA nije iznenađujući, jer su ruski klubovi i reprezentacija ove zemlje suspendovani i iz ostalih međunarodnih takmičenja zbog rata u Ukrajini.

Podsetimo, Međunarodni olimpijski komitet (MOK) omogućio pojedinačno učešće ruskim i beloruskim sportistima na takmičenjima bez zastava, ali ne i nacionalnim selekcijama.

U daljem saopštenju koje je izdala FIBA, navodi se da će umesto Rusije, u evropskim pretkvalifikacijama učestvovati Bugarska.

Foto: Starsport

Saša Vezenkov

Titulu na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila je reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država.

"Drim tim" je u finalu bio bolji od Francuske rezultatom 87:82, što je bilo njihova četvrta uzastopna zlatna medanja na najvećem planetarnom takmičenju.

Ujedno, SAD se tada revanširao Trikolorima za poraz na startu turnira, pošto su izgubili od Galskih petlova u grupnoj fazi.

Što se Bugara tiče, najveća zvezda tima je Saša Vezenkov, košarkaš Olimpijakosa i najbolji igrač regularnog dela sezone Evrolige, koja je nedavno završena. Sada slede borbe u Top 8 fazi, u kojoj se našao i Partizan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading