TUŽAN DAN ZA FUDBAL: Preminuo Vučelić!

Autor:

Sport

17.04.2023

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugogodišnji funkcioner biće sahranjen u sredu.

TUŽAN DAN ZA FUDBAL: Preminuo Vučelić!

Foto: Starsport

Vladan Vučelić, potpredsednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), preminuo je u 60. godini.

Zamenik predsednika Saveza Dejana Savićevića je umro u Podgorici.

Vučelić je veliki deo svog radnog veka je proveo u fudbalu. Najdublji trag ostavio je u podgoričkoj Budućnosti, na čijem čelu je bio i 2004. godine, kada je klub izborio povratak u Prvu ligu Srbije i Crne Gore. Godinu dana kasnije je Budućnost odigrala i nezaboravne duele sa Deportivom iz La Korunje u Intertoto kupu.

Vladan je visoke funkcije u FSCG obavljao maltene od prvog dana sticanja nezavisnosti. Bio je član Izvršnog odbora, potpredsednik Saveza, a do poslednjeg dana je čak obavljao i funkciju predsednika Udruženja klubova FSCG - Centar, nekadašnje Srednje regije.

Republika

Foto: Starsport

Ostao bez desne ruke - Dejan Savićević

Takođe, imao je angažmane i van fudbala.

Nekoliko godina je Vučelić bio i direktor Luke Bar i podgoričkog Vodovoda. Takođe, bio je i član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Vladan Vučelić biće sahranjen u sredu u Podgorici u 15 časova, a istog dana će od 8 sati biti organizovana i komemoracija u crnogorskoj Kući fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading