BAKA MILANKA UMRLA U BOLNICI U AUSTRIJI, A ONDA JE STIGAO RAČUN: Porodica bila u šoku - zarađivati na mrtvima je sramota

Autor:

Vesti

17.04.2023

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak, posle sagledavanja čitavog slučaja, porodica ne mora da plati za vizu.

BAKA MILANKA UMRLA U BOLNICI U AUSTRIJI, A ONDA JE STIGAO RAČUN: Porodica bila u šoku - zarađivati na mrtvima je sramota

Foto: Printskrin/Youtube/Lets do it

Baka Milanka (88), državljanka Srbije, zatražila je pre nekoliko nedelja produženje vize u Austriji, ali je nije stigla da uplati neophodnu taksu pošto je ubrzo hospitalizovana i preminula.

Međutim, Milanka je morala da ode u bolnicu na operaciju zbog preloma butne kosti. Zbog boravka u bolnici nije mogla da se pojavi pred imigracionim vlastima u dogovoreno vreme kako bi produžila vizu.

Njena unuka Vesna (43) odmah je obavestila imigracionu službu o tome i predložila da dođe da preuzme bakinu vizu. Međutim, to nije bilo moguće iz pravnih razloga. Nekoliko dana kasnije, 11. aprila baka Milanka je umrla u bolnici, piše austrijski list Heute.

Dan kasnije, ožalošćena unuka obavestila je imigracionu službu mejlom da je baka umrla, nakon čega je usledio neočekivani odgovor:

“Naše saučešće, molim vas da nam pošaljete smrtovnicu čim je dobijete. U prilogu je uplatnica, molim da je uplatite”, navela je službenica u pisanom odgovoru.

Unuka kaže da su zapravo tražili tih 140 evra za zahtev za vizu.

"Zarađivati ​​na mrtvima je stvarno sramota”, ističe Vesna. Austrijski list se obratio imigracionim vlastima MA35 sa pitanjem šta znači ovakav zahtev za plaćanje.

Oni su objasnili da im je zahtev predat 3. aprila 2022. godin, i istakli da naknade za vizu moraju biti uplaćene zbog čega je takav zahtev poslat na navedenu adresu, navodi se u saopštenju imigracione službe.

Zatim, pošto su primili obaveštenje o smrti podnosioca zahteva najavili su da će kontaktirati nadležnu finansijsku kancelariju i preduzeti potrebne korake.

"Unuka ne mora da ispuni zahtev za uplatu. Žalimo zbog gubitka i porodici želimo puno snage u teškim trenucima”, rečeno je u imigracionoj službi za bečki list Heute.

Vesna ipak neće morati da uplati tih 140 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading